Napravite nevjerovatan domaći bounty, koji će vaša djeca odmah zavoliti, te uvijek rado čekati da ga ponovo jedu.
Za koru:
300 g brašna150 g margarina
20 g kakaoa
1 prašak za pecivo
2 žumanca
po potrebi mlijeka
Fil od kokosa:
6 bijelanaca150 g šećera u prahu
250 g kokosovog brašna
Žuti fil:
4 žumanca2 kesice vanilin pudinga
4 dl mlijeka
250 g margarina
200 g šećera u prahu
Preliv od čokolade:
200 g čokolade za kuhanje2 kašike ulja
Priprema
Zamjesimo sastojke za tjesto sa toliko mlijeka da dobijemo glatko tjesto. Podijelimo na 2 dijela i oklagijom razvučemo na veličinu otprilike 25x35 cm, ili već ko kakvu tepsiju ima.U međuvremenu pripremimo fil sa kokosom. Umutimo snijeg od belanaca, postepeno dodavajući šećer u prahu. I na kraju dodamo kokos. Prethodno rastanjeno tjesto smjestimo u tepsiju, namažemo filom od kokosa i preklopimo ostatkom tjesta, koje smo takođe rastanjili.
Stavimo da se peče na 180 stepeni oko 25 minuta. Izvadimo iz rerne i ostavimo da se potpuno ohladi. Ne vadimo iz tepsije. Žumanca pomješamo sa praškom za puding i malo mlijeka, miješajući da ne budu grudvice, dodamo ostatak mlijeka i skuhamo gustu kremu. Ostavimo da se ohladi. Margarin izmiksamo sa šećerom u prahu i dodamo pudingu.
Namažemo žuti fil na ohlađen kolač i premažemo čokoladnom glazurom.
Prijatno!
(recepti.com)
Nema komentara:
Objavi komentar