ponedjeljak, 11. siječnja 2016.

Ovo ukusno jelo morate probati

Potrebno je:

-500 g praziluka

-500 g oljustenih krompira

-1 glavica luka

-1 šargarepa

-150 ml neutralne pavlake

-1 kocka za supu od povrća

-ulje,so i mljeveni crni biber

Priprema:

U šerpi pržimo sitno isjeckani luk,zatim kad omekša dodamo parčad šargarepe, praziluka i krompira.

Posolimo, pobiberimo, te onda dodamo supu prethodno pripremljenu i skuhanu.

Kuhamo povrće 30 minuta,zatim to povrće izmiksamo u blenderu, pa ga prespemo u dublji sud.

Dodamo pavlaku u čorbu, te serviramo u posudu za supu i dekorišemo sitno sjeckanim perima mladog luka ili nekim drugim povrćem po želji.

Također možemo čorbu poprskati sa maslinovim uljem.

Prijatno!



(Debeli ali srećni, časopis za gurmane, br 17, str.16)

Nema komentara:

Objavi komentar