srijeda, 13. siječnja 2016.

SCHWARZWALD TORTA

Potrebno je:

Za biskvit:

8 jaja

4 kašike vruće vode

200 g šećera

2 vanilin šećera

150 g glatkog brašna

60 g gustina

20 g kakaa

1 prašak za pecivo

Za nadjev:

2 flašice višnji (800-1000 g)

75 g šećera

30 g gustina

Za ukrašavanje:

100 g tamne čokolade

400 ml vrhnja za šlag

čoko mrvice

Priprema:

Pjenasto mutiti jaja sa šećerom, vanilin šećerom i vodom. Zatim dodati sve ostale sastojke i mikserom na najlaganijoj brzini mutiti dok se sastojci ne sjedine i smjesa biskvita bude jednolična. Ne mutiti predugo , da vam biskvit ne bi postao pretvrd.

Pripremiti kalup za torte (može kalup promjera 26 cm) tako da se može lagano namastiti i/ili obložiti papirom za pečenje ili masnim papirom.

Smjesu biskvita izlijti u kalup, ravnomjerno rasporediti, protresiti lagano kako bi iz kalupa izbacili sve moguće mjehuriće zraka te zatim staviti u peć koja je prethodno zagrijana  na 180 °C otprilike 35-40 minuta (možda i više,ali se može provjeravati čačkalicom).

Kad se biskvit ispeče,pustiti ga 15 minuta u kalupu, a zatim ga izvaditi iz kalupa, odstraniti papir ako ste oblagali kalup te pustiti da se biskvit potpuno ohladi.

Zatim za nadjev višnje ocijediti i sačuvati njihov sok da biste njime mogli natopiti tijesto. Staviti višnje u lonac, posuti ih šećerom i ostavite tako 10-15 minuta tako da višnje otpuste sav svoj sok. Kada primijetite da su višnje pustile sok, pustite da smjesa provrije.

Nakon toga, višnje ponovno ocijediti  i njihov sok staviti u drugu zdjelu. Zatim ih vratiti u lonac, a u zdjelu sa sokom staviti gustin i miješati sve dok se sav gustin ne otopi (ne bi trebalo da bude nikakvih grudvica škroba). Sok pomiješan gustinom vratiti ponovo u lonac s višnjama te kuhati miješajući dok ne provrije.Nakon što prokuha i zgusne se, ostaviti da se hladi.Kad su i biskvit i nadjev ohlađeni, možete složiti tortu.

Tortu slažete tako što otopite 100 g tamne čokolade te umutite 400 ml vrhnja za šlag u čvrsti šlag.
Biskvit prerežite 2 puta, tako da dobijete 3 jednaka dijela biskvita. Svaki biskvit natopite sokom višnji. Donji dio biskvita premažite rastopljenom čokoladom.

Po čokoladi ravnomjerno rasporedite pola nadjeva te prekrijte drugim dijelom biskvita. Po drugom dijelu biskvita ravnomjerno rasporedite drugu polovicu nadjeva te premažite sa 1/4 šlaga.Na vrh stavite treću (zadnju) koru biskvita te ukrasite tortu ostatkom šlaga i čokoladnim mrvicama (ili kako god vi  želite).

Ostaviti tortu da se hladi u frižideru najmanje 4 sata prije posluživanja

Prijatno!



(slatkirecepti.com)

Nema komentara:

Objavi komentar