Potrebno je:
400 g makarona300 g šampinjona
proizvoljna količina parizera
pureće šunke
sira
suhog mesa
kečapa
po ukusu origana
malo margarina
Preliv:
2 jajeta1 čaša jogurta (ili pavlake za kuhanje)
malo soli
Priprema:
Makarone skuhati u slanoj vodi, procijediti, isprati hladnom vodom. Dodati na kockice rezanu pureću šunku, suho meso, rendan parizer, na kockice isjeckan sir, malo kečapa i origana.Na malo ulja prodinstati šampinjone narezane na listiće, posoliti ih,a zatim dodati.
Sve dobro sjediniti,pa sipati u vatrostalni sud, premazan sa malo margarina.
Premazati kečapom, naribati malo sira.
Umutiti jaja i jogurt (ili pavlaku za kuvanje), posoliti, pa preliti preko sira. Preko naribati još malo sira,posuti origanom.Zapeći u pećnici zagrijanoj na 200 C.
Prijatno!
(recepti.com)
Nema komentara:
Objavi komentar