srijeda, 6. siječnja 2016.

PILETINA SA TARHANOM I ŠAMPINJONIMA

 


Sastojci:

2 pileća batka

2 pileća karabatka

2 šargarepe

1 crni luk

250 gr šampinjona

5-6 dcl pileće supe

2 kašike ulja

1/2 kašičice kurkume

2 kašike sjeckanog peršuna

so, mljeveni biber

Priprema:

Batake i karabatke skuhati, meso odvojiti od kostiju a vodu u kojoj se kuhali batci ostaviti na stranu.

Crni luk sitno isjeckati, šargarepu izrendati a šampinjone izrezati na listiće.

Na 2 kašike ulja pržiti crni luk dodati šampinjone i pržiti dok ispari voda koju puste šampinjoni.

Dodati rendanu šargarepu isitnjenu kuhanu piletinu, tarhanu, so mljeveni biber i kurkumu.

Izmješati i dodavati po malo supe od kuhanih bataka i karabataka, kuhati poklopljeno uz povremeno dodavanje supe.

Kad se skuha tarhana dodati 2 kašike sjeckanog peršuna.

Ne treba pretjerati sa dodavanjem supe da ne bude retko a ni gusto.

Prijatno!



(gastrorecepti.com)

Nema komentara:

Objavi komentar