srijeda, 27. siječnja 2016.

NEODOLJIVA KREM TORTA KOJA SE NE PEČE




Neodoljiva i jako lijepa torta ili kolač, koja se ne peče, sprema se veoma brzo, ostavise preko noći u frižider, sutradan se ukrasi i posluži.

Potrebno je:

200 g petit keksa

Za prvi fil potrebno je:

800 ml mlijeka

150 g šećera

250 g griza

2 kesice vanilin šećera

350 g malina

200 g borovnica

Za drugi fil je potrebno:

800 ml mlijeka

2 kesice pudinga sa od vanile

2 kesice vanilinog šećera

150 g šećera

Za dekoraciju je potrebno:

500 ml slatke pavlake ili 2 kesice šlaga u prahu

200 ml hladnog mlijeka

Priprema:

U kalup veličine po želji ili onaj kalup koji se ima, al je bolji što veći kalup, poredati keks da pokrije cijelu površinu kalupa.


U jednu šerpu sipati mlijeko i šećer i kuhati.Kad provri onda dodati griz i kuhati još dodatno 3 do 4 minute dok se griz ne skuha.Zatim skloniti i dodati vanilin šećer i promiješati, te sipati vruće preko keksa.Onda poravnjati i preko toga redati maline i borovnice.Također to može biti i voće po ukusu u zavisnosti od sezone.

Zatim u šerpu sipati 500 ml mlijeka i dodati šećer i vanilin šećer i to kuhati dok ne provre, a u drugi ostatak mlijka razmutiti puding.Kad mlijeko provre onda sipati razmućen puding s mlijekom i mutiti ga onda žicom dok ne zgusne.Zatim skloniti s vatre, prohladiti i sipati to preko voća.Prekriti nekom folijom i ostaviti preko noći da se ohladi i stegne.

Sutradan umutiti šlag ili slatku pavlaku i ukrasiti po želji odozgor(ili maline i borovnice ili možda rendana čokolada).Služiti hladno.

Prijatno!
 



(coolinarika.com)


Nema komentara:

Objavi komentar