petak, 8. siječnja 2016.

RECEPT ZA NAJBOLJI DOMAĆI GULAŠ


Potrebno je:

500 g mljevenog bijelog pilećeg mesa

1-2 veća praziluka

400 g čipkastih rezanaca

po ukusu soli, bibera i suhi začin

5 dl paradajz – soka

1 l pilećeg bujona

3 žute paprike iz turšije

komad maslaca

malo peršunovog lista

Priprema:

Pripremiti sve namirnice. Pileće bijelo meso samljeti u blenderu, a povrće isjeći na kockice.
Na maslacu isprziti praziluk, da se smanji na pola, paziti da ne zagori, pa mu dodati kiselu papriku iz turšije, mljeveno pileće meso i pržiti ga dok ne promjeni boju. Začiniti ga po ukusu.

U gotovo meso staviti čipkaste rezance. Tjestenina je suha, nije prethodno obarena. Promješati.
U odvojenoj posudi pomješati sok od paradajza sa pilećim bujonom, začiniti dodatno, ako je potrebno, pa preliti tjesteninu sa mesom koju smo stavili u vatrostalnu posudu.

Ubaciti u prethodno zagrijanu pećnicu i peći oko 40- tak minuta. Ako tjestenina nije dovoljno mekana, a tečnost je uvrila, može se dodati još supe. Peći da se uhvati fina korica.

Prijatno!



(gastrorecepti.com)

Nema komentara:

Objavi komentar