četvrtak, 21. siječnja 2016.

SUPER LAGAN I OSVJEŽAVAJUĆI KOLAČ OD VIŠANJA





Odličan proljetni kolačić koji će vas u svakome trnutku prijatno osvježiti i zasladiti. Neće vma oduzeti puno vremena, a što je najbitnije dopast će se vašim najmilijima i zadovoljit će sve njihove apetite. Uživajte u višnjicama :))



Za fil od višanja potrebno je:

500 gr očišćenih višanja

600 ml vode

150 gr griza

180 gr šećera

Za žuti fil:

2 pudinga od vanilije

3 kašike šećera

750 ml mlijeka

2 vanilin šećera

250 gr margarina

200 gr šećera u prahu

150 gr petit keksa za podlogu

2 šlaga iz vrećice

Fil od višanja i griza:

Prvo vodu staviti da prokuha, te onda dodati griz i nastaviti kuhati, a onda dodati višnje i šećer i ostaviti da još malo kuha oko 2 minute, a zatim skinuti s vatre.

U posebnu tepsiju složiti na dno petit keks, i onda skloniti višnje s vatre koje odmah možemo preliti preko keksa i onda to ostaviti da se ohladi.

Žuta puding krema

Skuhati pudinge sa šećerom i vanilin šećerom,te ostaviti posle kuhanja da se ohladi.Zatim margarin sobne temperature pjenasto izmješati sa šećerom u prahu, i onda dodati u predhodno skuhani puding sa šećerom i vanilin šećerom,te ga dobro izmješati.

Zatim rasporediti ovu kremu preko fila od višanja,zatim premazati to sve sa šlagom koji ste prethodno izradili.Ostaviti da prenoći u frižideru.Također možete dekorisati odozgo sa još višanja količinom po vašoj želji.

Prijatno!




(kolaci.biz)

Nema komentara:

Objavi komentar