srijeda, 6. siječnja 2016.

PIZZA SPHAGETTI


Sastojci:

400 grama špageta

1 glavica crnog luka

300 grama mljevenog mesa

2 komada paradajza

100 grama rendanog kačkavalja

po želji soli, bibera, vegete, origana

1 kašika brašna

50 ml. mlake vode

Priprema:

Crni luk sitno isjeckati, a paradajz oljuštiti i isjeći na kockice. Na malo ulja propržiti sitno sjeckan crni luk, zatim dodati mljeveno meso i dinstati dok suvišna tečnost ne ispari.

Začiniti sa solju, vegetom, biberom i origanom po želji. Preko mesa sipati isjeckan i oljušten svježi paradajz i dinstati 5- 6 minuta( da se paradajz ne raskuha sasvim).

Špagete obariti prema upustvu sa pakovanja. Zatim ih procjediti, preliti ih hladnom vodom, ponovo procjediti i sipati ih u dublju tepsiju ili vatrostalnu posudu( u kojoj će se peći u rerni).

Preko obarenih špageta sipati smjesu od mljevenog mesa i paradajza, a preko toga mješavinu od 50 ml mlake vode i kašike brašna. Sve prekriti rendanim kačkavaljem, posuti sa još malo origana i staviti u dobro zagrijanu rernu.

Peći na 230 stepeni oko 15 minuta. Ijseći na kocke ili parčiće( kao picu) i služiti.

Prijatno!


(gastrorecepti.com)

Nema komentara:

Objavi komentar