petak, 8. siječnja 2016.

NAJSTARIJA OSOBA KOJA JE IKADA KROČILA NA VRH AFRIČKE PLANINE KILAMANDŽARO






Najviši vrh Kilimandžara može se osvojiti u bilo kojem životnom dobu, a o tome najbolje svjedoči „slučaj“ Angele Vorobjove (86) koja je ušla u Guinnessovu knjigu rekorda kao najstarija osoba koja je kročila na vrh afričke planine Kilimandžaro.

I to nije sve, ona je na visini od 4 000 metara i plesala.
Na pitanje gdje nalazi snagu volje, odgovara "u stihovima ruskog pjesnika Nekrasova, koji tvrdi da želja i trud i rad tvore čuda neviđena, to je moj životni kredo".

Ova strastvena putnica obišla je mnoge zemlje SSSR-a, međutim u potragu za ozbiljnijim avanturama i put na drugi kontinent krenula je na pragu osamdesete.

Prije nego što je osvojila Kilimandžaro boravila je u Južnoafričkoj Republici, Bocvani i Zambiji, ali na ostvarenim rezultatima nikada se nije željela zaustaviti.

Uspinjanje na planinski vrh bilo je nevjerojatno teško, ali volja i želja da se ostvari ono što je zacrtano bili su jači od bilo kakvih prepreka, tvrdi ona.

„Najzanimljivije je to što nikada nisam mislila da ću uspinjanjem na Kilimandžaro da postignem neki rekord", rekla je Angela za RT, prenio je portal ove televizije na ruskom.

„Jednostavno planirala sam se samo popeti i to je sve i sada mi je sve nekako pomalo čudno, popela sam se, pa što“, kaže Angela i priznaje da nije očekivala da će od svega toga ispasti nekakav „događaj“.



(Vijesti.ba )


Nema komentara:

Objavi komentar