srijeda, 6. siječnja 2016.

ZELENI PILAV OD BULGURA

 


Potrebno je:

1 šolja od 2,5 dl bulgura za pilav

1 manji brokoli

1 manji karfiol

1 crni luk

2 čehna bijelog luka

po ukusu soli i bibera

4 kašike maslinovog ulja

Priprema:

U posoljenoj vodi prvo skuhati karfiol pošto je malo čvršće strukture od brokolija, a potom i brokoli.

Zatim ohladiti i sačuvati vodu u kojoj su se kuhali.

Na maslinovom ulju pržiti crni luk koji smo sitno nasjeckali, da potpuno omekša, dodati i bijeli luk isječen na listiće.

Ubaciti bulgur, pa ga kratko propržiti, da se svako zrno obloži uljem.

Naliti vodu u kojoj se kuhalo povrće, smanjiti vatru i kuhati desetak minuta.

Posoliti i pobiberiti,zatim par minuta pred kraj dodati brokoli i karfiol, i promješati.

Isključiti šporet i poklopiti šerpu. Ostaviti desetak minuta da odmori.

Viljuškom lagano promješati bulgur da bude rastresit.

Pilav poslužiti topao, kao samostalno jelo ili kao prilog uz meso.

Prijatno!


(recepti.com)



Lajkajte našu facebook stranicu:




Nema komentara:

Objavi komentar