nedjelja, 10. siječnja 2016.

Veoma brzo i lagano za napraviti a i ukusno



Za podlogu:

300 g cijelog petit keksa

po potrebi sok od pomorandže (za umakanje keksa)

Za fil:

12 jaja

400 g prah šećera

300 g mljevene plazme

400 g margarina

200 g mliječne milka čokolade

200 g bijele milka čokolade

Za dekoraciju:

1/2  l slatke pavlake

Priprema:

-Keks umakati u sok pa poredati na tacnu.

-Odvojiti žumanca od bijelanaca, pa žumanca umutiti sa 200 g prah šećera i skuhati na pari.

-Bijelanca umutiti u čvrst sneg sa preostalih 200 g prah šećera.

-U snijeg od bijelanaca dodati mljevenu plazmu i promješati s varjačom da se sjedini.

-Margarin umutiti pjenasto i sjediniti ga sa žumancima.

-Smjesu od margarina i žumanaca sjediniti sa smjesom od bijelanaca i plazme, pa sve dobro umutiti.

-Dobijenu smjesu podjeliti na dva djela, pa u jedan dio dodati na pari otopljenu mliječnu čokoladu.

-U drugi dio dodati na pari otopljenu bijelu čokoladu.

-Preko keksa nanijeti fil sa mliječnom čokoladom.

-Zatim preko fila sa mliječnom čokoladom nanijeti fil sa bijelom čokoladom.

Umutiti slatku pavlaku i premazati tortu.

Prijatno!


(www.recepti.com)

Nema komentara:

Objavi komentar