nedjelja, 10. siječnja 2016.
Veoma brzo i lagano za napraviti a i ukusno
Za podlogu:
300 g cijelog petit keksa
po potrebi sok od pomorandže (za umakanje keksa)
Za fil:
12 jaja
400 g prah šećera
300 g mljevene plazme
400 g margarina
200 g mliječne milka čokolade
200 g bijele milka čokolade
Za dekoraciju:
1/2 l slatke pavlake
Priprema:
-Keks umakati u sok pa poredati na tacnu.
-Odvojiti žumanca od bijelanaca, pa žumanca umutiti sa 200 g prah šećera i skuhati na pari.
-Bijelanca umutiti u čvrst sneg sa preostalih 200 g prah šećera.
-U snijeg od bijelanaca dodati mljevenu plazmu i promješati s varjačom da se sjedini.
-Margarin umutiti pjenasto i sjediniti ga sa žumancima.
-Smjesu od margarina i žumanaca sjediniti sa smjesom od bijelanaca i plazme, pa sve dobro umutiti.
-Dobijenu smjesu podjeliti na dva djela, pa u jedan dio dodati na pari otopljenu mliječnu čokoladu.
-U drugi dio dodati na pari otopljenu bijelu čokoladu.
-Preko keksa nanijeti fil sa mliječnom čokoladom.
-Zatim preko fila sa mliječnom čokoladom nanijeti fil sa bijelom čokoladom.
Umutiti slatku pavlaku i premazati tortu.
Prijatno!
(www.recepti.com)
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar