subota, 30. siječnja 2016.

ROLOVANA PILETINA S KELJOM




Nevjerovatna, slana poslastica, koja će vas oduševiti, kako izgledom na tanjiru, tako i svojim neodoljivim ukusom. ukoliko vam gosti dolaze, preporučujemo vam da napravite upravo piletinu na ovaj način.

Pripremite savitak od pečene piletine zamotane u listove kelja i uživajte u zanimljivo upakiranim komadima mehkog mesa.

Potrebno je:

1 pile do 2 kg

4 zelena lista kelja

2 čehna bijelog luka

50 ml ulja

so, biber,vegeta

Priprema:

Pile prvo treba odvojiti od kostiju i to tako da se dobije jedan veliki odrezak.Kad uspješno odvojimo kosti od piletine, piletinu raširiti po posudi, zatim je povegetiti, posoliti i pobiberiti.Zatim ga preklopiti i ostaviti na hladnom te marinirati oko 30 minuta.

Dok to čekamo u posudu sa posoljenom vodom kuhati listove kelja oko 5 minuta.Zatim uzeti piletinu i odklopiti, te na nju redati listove kelja.Kad poredamo onda piletinu zamotati u rolat i povezati ga kuhinjskim koncem.

Posudu pripremljenu za pečenje pouljiti, staviti piletinu, te onda peći na temperaturi od 200 stepeni oko 60 minuta.Kad se ispeče izvaditi iz pećnice i stavite na toplo.Umak od pečenja ocijedite, kašikom pokupite suvišnu masnoću.

Kuharski konac maknite, a zatim roladu narežite na centimetar debele kriške.Roladu prelijte umakom od pečenja i poslužite.

Prijatno!



(coolinarika.com)

Nema komentara:

Objavi komentar