subota, 30. siječnja 2016.
ROLOVANA PILETINA S KELJOM
Nevjerovatna, slana poslastica, koja će vas oduševiti, kako izgledom na tanjiru, tako i svojim neodoljivim ukusom. ukoliko vam gosti dolaze, preporučujemo vam da napravite upravo piletinu na ovaj način.
Pripremite savitak od pečene piletine zamotane u listove kelja i uživajte u zanimljivo upakiranim komadima mehkog mesa.
Potrebno je:
1 pile do 2 kg
4 zelena lista kelja
2 čehna bijelog luka
50 ml ulja
so, biber,vegeta
Priprema:
Pile prvo treba odvojiti od kostiju i to tako da se dobije jedan veliki odrezak.Kad uspješno odvojimo kosti od piletine, piletinu raširiti po posudi, zatim je povegetiti, posoliti i pobiberiti.Zatim ga preklopiti i ostaviti na hladnom te marinirati oko 30 minuta.
Dok to čekamo u posudu sa posoljenom vodom kuhati listove kelja oko 5 minuta.Zatim uzeti piletinu i odklopiti, te na nju redati listove kelja.Kad poredamo onda piletinu zamotati u rolat i povezati ga kuhinjskim koncem.
Posudu pripremljenu za pečenje pouljiti, staviti piletinu, te onda peći na temperaturi od 200 stepeni oko 60 minuta.Kad se ispeče izvaditi iz pećnice i stavite na toplo.Umak od pečenja ocijedite, kašikom pokupite suvišnu masnoću.
Kuharski konac maknite, a zatim roladu narežite na centimetar debele kriške.Roladu prelijte umakom od pečenja i poslužite.
Prijatno!
(coolinarika.com)
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar