ponedjeljak, 18. siječnja 2016.

RECEPT ZA NAJBOLJE KUHANJE OD GRAŠKA




U nastavku teksta, donosimo vam najbolji recept za pravljenje kuhanja od graška. Pokušajte ga napraviti, jer će vam se zaista svidjeti, garantujemo vam :))

Potrebno je:

500 g svježeg ili smrznutog graška

500g pilećeg mesa

1 veća mrkva

vezica peršunovog lista

2 kašike ulja

1 kašičica šećera

1 kašičica mljevene slatke paprike

2 kašike brašna

soli ili vegete po ukusu

Priprema

U 1 l posoljene vode staviti mrkvu predhodno oguljenu i nasjeckanu na kriškice i kuhati dok ne prokuha, te onda kad provri staviti smrznuti grašak,a ako imamo svježi onda zajedno s mrkvom ga staviti da kuha.

Kad taj grašak omekša ali se ne raskuha treba ga procijediti,a voda u kojoj se kuhalo sačuvati.
Propržiti na ulju šećer da se karmelizira malo,pa ga maknuti sa vatre i istresti grašak s mrkvom,onda dodati isjckani peršun i mljevenu papriku,te promješati


Razmutiti brašno s malo hladne vode da nema grudvica,pa preliti preko graška i to promješati.
Vratiti na peć,te sipati onu vodu u kojoj se grašak kuho i to toliko koliko želite da vam grašak bude gust.

Tu vodu znači treba sipati lagano i mješati, te kuhati još dodatnih 10-tak minuta.Također ako treba dosoliti ili dodati vegete,te se može služiti uz bilo koje meso pečeno ili pohovano.

Prijatno!



(najbolji-recepti.com)

Nema komentara:

Objavi komentar