srijeda, 6. siječnja 2016.

SUPER SLANI PRSTENASTI ROLATIĆ

 

Sastojci:

500 gr mljeveno meso

1 glavica crnog luka

3 čehna bijelog luka

1 jaje

3 kašike prezle

po ukusu soli i bibera

1 kašika začinskog bilja

1 kašika peršun zeleni sjeckani

4 veće šargarepe

1 kašika senfa

1 kašika pavlake

200 gr makarona

Priprema:

Obariti cijele šargarepe. Makarone skuhati po uputstvu sa pakovanja, procjediti i isprati hladnom vodom.Šargarepu isjeći na duže tanke trake i po 1 štapić šargarepe stavljati u unutrašnjost makarona.

U odgovarajućoj posudi staviti mljeveno meso, dodati sitno sječen crni i bijeli luk, jaje, prezle, posoliti po ukusu i dodati začinsko bilje. Rukom izraditi da se dobije kompaktna smjesa.

Masu podeliti na dva dijela. Prianjajuću foliju ijseći na dužu traku i staviti mljeveno meso. Prekriti folijom i oklagijom razviti preko folije jedan pravougaonik, ne previše tanak.

Premazati senfom i pavlakom i poredati makarone u kojima smo stavili šargarepu.Uz pomoć folije saviti rolat i ostaviti na pola sata u frižideru. Postupak pon​oviti i sa drugim djelom mljevenog mesa.

Na zagrijanom ulju pržiti rolate sa svih strana dok ne porumene. Izvaditi ih na kuhinjskom ubrusu da upiju višak masnoće.Sjeći na kolutove i uživati u divnom ukusu.

Prijatno!


(gastrorecepti.com)

Nema komentara:

Objavi komentar