srijeda, 6. siječnja 2016.

ZAPEČENI PILETINA PALAČINCI

 


Za palačinke:

2 jajeta

malo soli

1/2 kašičice šećera

300 ml mlijeka

200 ml kisele vode

220 g brašna

3 kašike ulja

Za fil:

300 g pilećeg bijelog mesa

malo soli

1 čaša (180 g) kisele pavlake

ajvar

I još:

1 jaje

200 ml jogurta

Priprema:

Umutiti tijesto za palačinke (možete i po svom receptu), ostaviti da odstoji oko pola sata, pa ispeći palačinke.Potrebno je 10-ak palačinki.

Piletinu skuhati u posoljenoj vodi, ohladiti, sitno isjeckati i pomješati sa kiselom pavlakom.

Palačinke filovati samo pavlakom i piletinom ili premazati ajvarom pa staviti fil.

Poredati u pleh ili u vatrostalnu činiju.

Uhlupati jaje, dodati jogurt, izmješati i preliti palačinke.

Peći oko 20 minuta u rerni zagrijanoj na 180 C.

Poslužiti toplo.

Prijatno!


(recepti.com)




Lajkajte našu facebook stranicu:



Nema komentara:

Objavi komentar