U ovom slučaju, nemamo šta previše pričati ime sve govori, Ferrero Rocher!
Za koru:
100 g maslaca
100 g šećera u prahu
4 jajeta
130 g čokolade
1 kašika kakaoa
1 kesica vanilin šećera
70 g brašna
1 kašičica praška za pecivo
1/2 kašičice soli
70 ml slatke pavlake
130 ml mlijeka
Za krem:
400 g nutele
400 g krem sira
250 g sijeckanih lješnjaka
100 g napolitanki
Za glazuru:
200 g čokolade
200 ml slatke pavlake
Priprema:
Mikserom umutiti šećer i maslac, čokoladu otopiti na pari. U maslac dodati 4 žumanceta-jedno po jedno, ohlađenu čokoladu, kakao i vanilin šećer. Brašno izmješati sa praškom za pecivo, dodati masi, lagano kašikom promješati. Miješajući dodajte slatku pavlaku, mlijeko i snijeg od bijelanaca.
Peći koru u plehu obloženom papirom za pečenje na 180 C oko 30 minuta. Gotovu koru ohladiti i presjeći je uzduž i spremiti je za filovanje.
Za krem izmiksati krem sir, dodati nutelu, sjeckane lješnjake i izdrobljene napolitanke.
Nafilovati tortu i preliti je čokoladom. Zagrijati slatku pavlaku, skloniti sa šporeta i dodati čokoladu. Lagano izmiješati i preliti preko torte. Ukrasiti po želji.
Prijatno
(recepti.com)
Nema komentara:
Objavi komentar