subota, 2. siječnja 2016.

DOMAĆE ČOKOLADNE LEDENE KOCKE

 


Biskvit:

6 jaja

6 kašika šećera

80 g maslaca

200 g brašna

1 prašak za pecivo

3 kašike čokolade u prahu

100 g čokolade

Za preliv:

300 ml vode

200 g šećera

2 vanilin šećera

Fil:

1.5 l mlijeka

20 kašika šećera

10 kašika gustina

2 kašike brašna

1 vanilin šećer

200 g margarina

200 g čokolade

Za ukrasavanje:

1/2 l slatke pavlake

50 g šećera u prahu

Priprema:

Biskvit: Umutiti bijelanca, dodati šećer i sve ostale sastojke.
Ispeći koricu na 200 stepeni (oko 20-25 minuta). Veličina pleha 30x40.

Preliv: vodu, šećer i vanilin šećer staviti da provri. Onda kuhati još 10 minuta i preliti hladan biskvit.

Fil: Od navedenih sastojaja skuhati fil i ostaviti da se ohladi. Dodati margarin i sve sjediniti mikserom. Biskvit premazati filom u tankom sloju. U ostatak kreme dodati čokoladu i premazati preko bijelog fila.

Umutiti pavlaku sa šećerom u prahu i premazati kolač.


Prijatno!


(recepti.com)

Nema komentara:

Objavi komentar