nedjelja, 3. siječnja 2016.

Pohovani karfiol

Pohovani karfiol


Potrebno je:

1 karfiol srednje veličine

3 jajeta

200 g prezle

200 g brašna

300 ml ulja za prženje

suhi biljni začin

biber

Priprema:

Karfiol iskidati na cvjetiće pa ga staviti u šerpu. Naliti vode, malo posoliti pa staviti da se kuha.

Kuhati oko 15 minuta dok karfiol ne omekša.

Kada je omekšao izvaditi ga iz vode, začiniti (so, biber, suhi začin) pa ostaviti da se skroz ohladi.

Za to vrijeme umutiti jaja. Umakati svaki cvjetić u brašno, jaje pa na kraju u prezle.

Ostaviti tako u frižider oko 15 minuta. U tiganj sipati ulje i kad se zagreje pržiti karfiol sa svih strana dok ne dobije lijepu boju.



Prijatno!



(recepti.com)



Lajkajte našu facebook stranicu:

Nema komentara:

Objavi komentar