srijeda, 28. lipnja 2017.

ZDRAVO, UKUSNO I OSVJEŽAVAJUĆE - NAPRAVITE DOMAĆI SOK OD VIŠANJA BEZ KUHANJA



Ljeto nam je uveliko stiglo. Priroda se sve više budi, a pogotovo voće. NA svakom ćošku možemo vidjeti kako su grane drveća savijene zbog uzrelog voća. Naravno, možemo viditi u naše dvorištu razno voće, a pogotovo staru višnju koja se savila do poda zbog svojih plodova. Višnje su izuzetno zdrave, a sok od višanja možete napraviti čak i bez kuhanja, a cijeli postupak pripreme je vrlo jednostavan – pripremljeni sok možete zatim i ostaviti za zimnicu.


Mjera je predviđena za 15 litara sirupa, ali možete i urediti količinu po želji.

POTREBNO:
7 vrećica limuntosa
10 litara ocijeđenog soka od višnje
10 kg šećera


POSTUPAK:
Uklonite lišće na višnjama, peteljke i trule plodove a onda ih operite i procijedite od vode. Ostavite u neku posudu na 24 sata kako bi odstojiale, izgnječite da se odvoje od košpica meso višnje. Dodajte 3 vrećice limuntosa, izmiješajte, prekrijte i ostavite da odstoji na hladnom mjestu.

Ocijedite i pritisnite nečim teškim, a onda procijedite kroz gustu gazu i miješajte talog kašikom. Operite gazu povremeno, kako bi sok prošao mnogo lakše.


Možete iskoristiti meso višnje za đem. Dodajte limuntos i šećer, izmiješajte i onda nastavite miješati svakih 15 min. Svaki put kada vam se stvori pjena na površini, obavezno je lagno sklonite kašikom.
Izlijte sirup u flaše i dobro ih zatvorite, a onda čuvajte na hladnom i tamnom mjestu.

brzireceptisavejti.blogspot.com

Nema komentara:

Objavi komentar