srijeda, 7. lipnja 2017.

KAŽU DA JE BOLJA OD NUTELLE - RECEPT ZA DOMAĆU KINDERLADU :)



Eurokrem bi nas uvijek vratio u djetinjstvo, kada god bi na njega pomislili. Ovom prilikom vas ponovo želimo vratiti u djrtinjstvo, te vam donosimo nevjerovatan recept za domaću kinderladu, za koji kažu da je bolji i od same nutelle.


Nadamo se da ćete ovaj receptić iskoristiti, te prijatno iznenaditi vaše mališane, kojima ovog slatkiša nikada neće biti dovoljno. Prijtano :)))

Sastojci:

KINDERLADA:
30 dkg šećera
3 dl vode
3 vrećice vanila šećera
250 g margarina
1/2 kg mlijeka u prahu
2 kašikie kakaa



 EUROKREM:
40 dkg šećera
3 dl vode
3 vrećice vanilin šećera
250 g margarina
1/2 kg mlijeka u prahu
5 dkg mljevenih lješnjaka
2 kašikice kakaa

Priprema

1.Šećer staviti u veću posudu i preliti sa 3 dl kipuće vode, malo promješati te dodati vanilin šećer i narezani margarin te dobro promješati da se margarin pomalo otopi.

Dodati mlijeko u prahu pa miksati mikserom 5 minuta da dobijemo lijepu smjesu bez eventualnih grudica od mlijeka u prahu. U polovicu smjese dodati 2 kašikice kakaa te opet dobro promješati.
Napuniti staklenke ili neke posudice koje imate sa poklopcem te staviti u frižider da se malo ohladi.


2.Postupak je isti i za eurokrem, osim što dodamo još 5 dkg sitno mljevenih lješnjaka (u kompletnu smjesu, pa u polovicu opet kakao). Staklenke sam punila tako da sam bijelu smjesu stavila u jednu vrećicu za zamrzavanje, a smeđu u drugu, odrezala vrh vrećica te istovremeno istiskala obadvije smjese u staklenke.

brzireceptisavjeti.blogspot.com

Nema komentara:

Objavi komentar