srijeda, 28. lipnja 2017.

IZGUBITE 14 KILOGRAMA ZA MANJE OD DVIJE SEDEMICE UZ OVU NAMIRNICU BEZ GLDOVANJA - PROVJERENA RECEPTURA



Ukoliko ste čuli za helju, onda vam je sve jasno. Spada u zdrave i veoma kornse namirnice, koju bi svako od nas trebao ubaciti u svoju ishranu. Još odavnina je dokazano kako je ova namirnica veoma korisna za naše zdravlje, te bi ju trebalo ubaciti u svakodnevnu ishranu.

Budući da poboljšava memoriju, heljdu nazivaju i idealnom hranom za mozak. Narodna medicina preporučuje je kod liječenja reumatizma, glaukoma i dijabetesa. Čaj od heljdinog cvijeta ima ljekovito dejstvo na disajne organe i pluća (kašalj, sluz, katar), a mješavina listova i cvijetova heljde liječi aterosklerozu krvnih sudova. Heljda ublazava posljedice zračenja, hemoterapije i pretjeranog umnog rada. Jela od heljde pomažu kod kardiovaskularnih bolesti, a posebno kod povišenog krvnog pritiska i problema sa probavom.


Ako želite napraviti sebi masku za lice ili prirodni piling, sameljite heljdu kako biste dobili grubo brašno. Ovako pripremljena maska godinama se koristi ukozmetičke svrhe za pripremu raznih obloga, kao i kada je u pitanju liječenje lišajeva, ekcema, i čireva.

Dijeta o kojoj vam želimo pisati 100% je provjerena i nema apsolutno nikakvog gladovanja, niti ugrožavanja vlastitog zdravlja. Ovom dijetom možete samo poboljšati opće stanje vašeg zdravlja,a pored toga, izgubiti popriličan broj kilograma.

U poređenju sa drugim žitaricama heljda je niskokalorični produkt, koji sadrži mnogo proteina, aminokiselina, gvožđa, magnezijuma, kalijuma, fosfora, joda, vitamina B1, B6, P.

Heljdu, često preporučuju osobama bolesnim od anemije, hipertenzije, bolesti jetre.
Poslije 2 sedmice držanja ove dijete možete izgubiti do 14 kilograma, a time ćete ujedno očistiti vaš organizam, kao i vaša crijeva.


Recept za pripremanje heljde:

Prije svega, nabavite heljdu (proprženu u zrnu). Prisutna je u svakoj radnji zdrave hrane.
Zrno zalijte kipućom vodom, vodu ocijedite i zalijte ponovo kipućom vodom (1 čaša heljde u zrnu – 1,5 čaša vode).

Možete pripremiti 1, 2 ili 3 čaše, koliko god želite. Probajte sa jednom, pa ćete regulisati prema vašim potrebama

Poklopiti i ostaviti preko noći (ne kuhati).

Heljdu je dozvoljeno jesti koliko god želite, bez začina, sosa i soli (jedino može soja sos). U toku dana popiti 1l kefira ili jogurta. Pijte obavezno vode, koliko god želite, ali ne manje od 1,5 litra dnevno.

Uz vodu sam pijte zeleni čaj. Dozvoljena je i kafa, ali ne više od 2 šolje dnevno, bez šećera. Poželjno je da posljednji obrok obavite 4 sata prije spavanja. Kao i kod bilo koje dijete preporučuje se uzimanje multivitamina.


U toku dana možete uzimati malo voća ili povrća (jabuka, narandža, kupus salate, zeleno povrće, suhe šljive, kašiku meda). Možete jesti obareno zeleno povrće – špinat, brokule, grašak. Bez soli i drugih začina.

Heljdina dijeta nije gladovanje, ne bi trebalo da imate osjećaj gladi.
Još jedna napomena: kad završite dijetu, nemojte odmah da se mjerite, sačekajte jos 3-4 dana, pa tek onda stanite na vagu. Čišćenje organizma nastavlja se još nekoliko dana, nakon završetka ove dijete.

Izvor: uspesnazena

Nema komentara:

Objavi komentar