subota, 10. lipnja 2017.

OBAVEZNO OBRATITE PAŽNJU - OVO SU ZNAKOVI DA U VAŠEM TIJELU RASTE NAJOPAKIJA BOLEST



Jedan od najvećih uzročnika smrti u svijetu je najopakija bolest rak. Što ranjie uspijete otkriti, mnogo su vam veće šanse i da se izliječite.  Savjetujemo vam da se ne oslanjate samo na testove, već i na svoje tijelo, osluškujte ga, jer će vam ono otkriti sve.


Šištanje ili teško disanje

Jedan od prvih znakova raka pluća može da se primjeti kod pacijenata koji imaju problema sa disanjem. Često krvarenje iz nosa ili pojava masnica po tijelu ukazuje da se nešto loše dešava sa trombocitima i crvenim krvnim zrncima, što može biti znak leukemije. Vremenom ćelije uništavaju crvena krva zrnca, što narušava sposobnost krvi da prenosi kiseonik, a to se sve drastično odražava a tijelo.

Hronični kašalj, bol u grudima i slabost

Mnoge vrste raka, uključujući leukemiju i tumor pluća, mogu da izazovu simptome koji imitiraju jak kašalj ili oblik bronhitis. Pacijenti su rekli da su imali bol u grudima koji se kretao od ramena do šaka. Ukoliko osjetite da ste umorni bez obzira koliko da se odmarate, umr ne prolazi, obavezno otiđite ljekaru.

Neprestana temperatura ili infekcija

Ovi znakovi mogu ukazivati na leukemiju, rak krvnih zrnaca koji se javlja u koštanoj srži. Leukemija izaziva abnormalni porast bijelih krvnih zrnaca, što slabi vaše tijelo i smanjuje sposobnost tijela da se bori protiv infekcija.


Iznenadni vrlo bolni menstrualni ciklusi ili krvarenje između ciklusa

Mnoge žene imale su simptome raka materice (endometrijum). Ako imate teške menstrualne cikluse, zakažite obavezno ultrazvuk.

Otečeni limfni čvorovi ili grudvice na vratu, ispod pazuha ili prepona

Otečeni limfni čvorovi ukazuju na promjene u limfnom sistemu, što može biti znak raka. Pacijenti sa rakom pluća primjetili su nadutosti, otok ili crvenilo na licu. Mali tumori na plućima obično blokiraju krvne sudove u grudima, time sprečavajući da krv slobodno teče od glave i lica. Postoje različite vrste raka - melanoma, bazocelularni i planocelularni karcinom - zbog čega treba da budete na oprezu i provjerite zdravlje ako imate čudne izrasline po vašem tijelu, jer što se ranije obraite za pomoć, veća je mogućnost ptpunog izliječeja.


Nadutost ili dobijanje težine u predjelu vašeg abdomena

Žene koje imaju rak jajnika rekle su da su imale popriličan osjećaj nadutosti, koji je trjao neko vrijeme. Rektalno krvarenje ili krv u stolici najčešće su rezultat kolorektalnog raka. Ukoliko primjetit krv tokom vršenja velike nužde razlog je da se obratite doktoru i zakažete kolonoskopiju. Grčevi u stomaku ili uznemireni stomak mogu da ukazuju na rak debelog crijeva.

Bol u stomaku, osjećaj stalne istosti, te nemogućnost konzumiranja bilo koje hrane

Ovo takođe može da ukazuje na rak jajnika; ukoliko nemate apetit, ne možete već duži period jesti, imate konstantan osjećaj sitosti.... Bol u karlici ili stomaku ne treba da se miješa sa nadutošću, jer predstavlja rak jajnika. Može biti i predznak za nastanak leukemije, usljed povećane slezene. Gubitak kilograma je rani znak raka debelog creva i problema sa varenjem. Ovaj rak može da se proširi na jetru, što utiče na apetit i mogućnost da se tijelo oslobodi štetnih materija i otpada. Problemi sa gutanjem su u uzajamnoj vezi sa jednjakom ili rakom grla i ponekad su rani znak raka pluća, stoga budite oprezni, dobro osluškujte vaše tijelo.
.
Promene na bradavicama

Jedna od najupečatljivijih promjena koje žene primjete prije raka grudi su promene na bradavicama. Primjetile su da bradave postanu spljoštene, obrnute ili okrenute u stranu. Crvene, bolne ili otečene dojke mogu da ukazuje na upalu i rak dojke. Obavezno se obratite ljekaru ukoliko imate bilo kakavu promjenu na vašim grudima.

Promene na noktima

Promene vama neobješnjaive, koje se događaju na noktima mogu biti različiti znakovi raka. Braon ili crne fleke ispod noktiju mogu da ukazuju na rak kože, kao i proširenje na krajevima prstiju koji se krive na vrhovima, mogu biti znak raka pluća. Ukoliko primjetite da su vaši nokti blijedi ili bijeli, to mogu biti simptomi da je u pitanju rak jetre.


Bol u leđima ili sa donje desne strane

Pacijenti oboljeli od raka kažu da su ovo prvi znakovi raka jetre. Rak dojke takođe pokazuje znake konstantnog bola u leđima, što se desi kada tumor potisne grudi u nazad ili se proširi na kičmu ili rebra.  Stoga dobro obratite pažnju na gore navedene znakove, koje vam poručuje vaše tijelo, samo ga dobro osluškujte, ono će vam prenijeti pravu istinu o tome kakve se promjene dešavaju u vašem organizmu.


gdxcb.com / fokuzz.com / stephealth.com / stateschronicle.com / lipstick-fridays.blogspot.com

Nema komentara:

Objavi komentar