utorak, 6. lipnja 2017.

DOMAĆA KREAM OD NEKOLIKO SASTOJAKA KOJA BRIŠE BORE I BUBULJICE POPUT GUMICE



Još kao tinejdžeri, borili smo se sa raznim bubuljicama, zbog kojih nam se nije izlazilo iz kuće. Taj period je iza nas, i konačno smo ih se riješili. No, da li je tako. Bez obzira na naše godine, možda smo se riješili bubuljica, ali tu su akne. Dok, opet kod nekh osoba, bez obira na godine, pojavljuju se i bubuljice koje naručavaju naš izlged, ali i zdravlje.
A

Usljed svih tih problema sa kožom posežemo za raznim pripravcima koje imaju svakakve hemikalije. Na krajum možda nam uklone koju bubuljicu i maloispeglaju bore, ali one se ponovo vraćaju, a što je najgore te hemikalije su štetne, te će nam napraviti štetu na drugim stvarima, a da ćemo to tek kasnije primjetiti.

No, da ne bi imali posla sa hemikalijama, donosimo vam prirodni pripravak koji će napraviti čudo sa vašeg lica, očistit će i uljepšati vaše lice nejvjerovatnom brzinom, a bore i bubuljice će nestati, kao gumicom izbrsane.
A

Sastojci:
1 kašičica limunovog soka
1 kašičica meda
1 kašičica mljevenog muškatnog oraščića
1 kašika cimeta u prahu

Priprema i način korištenja:
Pomiješajte sve sastojke u posudi dok ne dobijete smjesu, a dobijenu kremu nanesite na lice i ostavite da djeluje 10 minuta. Pazite na područje oko očiju i usta prilikom nanošenja bilo koje kreme.
A

Dok držite kremu, ako se javi osjećaj peckanjato znači da maska djeluje i taj osjećaj peckanja će brzo nestati. Sastojci u ovoj kremi će djelovati umirujuće na vašu kožu,a pogodno će djelovati i na prisustvo crvenila.

brzireceptisavjeti.blgospot.com


Nema komentara:

Objavi komentar