petak, 9. lipnja 2017.

NEVJEROVATNA PRIČA - MISLILI SU DA SU DOBILI ZDRAVOG SINA, ALI KADA JE NAPUNIO SAMO 5 GODINA, DOKTORI SU IM SAOPŠTILI JEDNU NEVJEROVATNU VIJEST, ZBOG KOJE SU SE JAKO ZABRINULI



Ovo je nevjerovatna priča o 19-godišnjem mladiću iz Mičigena, Broku Braunu, koji raste toliko nevJerovatnom brzinom da će postati najvisočiji čovjek na svijetu!

Brok je bio visok 1,50m, kada je bio u obdaništu i od tada nije prestao da raste. Rastao je 15cm godišnje. Sa 5 godina, dijagnostikovan mu je Sotosov sindrom, što je bio razlog njegovog abnormalnog rasta.




Cerebralni gigantizam pogađa najviše muškarce i oni koji boluju od toga, rijetko uspijevaju da žive duže od svojih tinejdžerskih dana, jer zbog nevjerovatno brzog rasta stradaju mnogi vitalni organi.


Njegova visina nije bio najveći problem. Brok je patio od hroničnog bola jer su mu zbog visine oboljeli kičma i srce. Nažalost, pošto je rođen sa jednim bubregom, ne može da primi mnogo lijekova i većinu bola mora da trpi i ignoriše. Takođe ima smetnje sa učenjem, ali nikada nije prestao da se smije.


Tokom svojih čestih posjeta bolnici usljed raznih bolova, upoznao je doktorta Šafnera, koji je pomogao Broku kada god bi imao velike bolove, a naravno davao mu je razne savjete i kada je njegova visina u pitanju. Doktor Šafner, također, uradio je i detaljne pretrage, te je ustanovio, kako će Brok, sa nama biti još dugo godina, što su naravno za njega i njegovu porodicu odlične vijesti, jer slabo koja osoba ove visine i hormonalnog poremećaja može dugo živjeti. Uglavnom umiru, još kao veoma mladi, slabo koja osoba da je uspjela proći tinejdžersko doba.



Teško je smijestiti osobu tolike veličine, a takođe je i skupo. Brokova garderoba treba posebno da se šije za njega, po specijalnoj naružbi i mjeri. Ovo uključuje obuću koja košta 15 dolara po paru
Njegov broj cipela je duplo veći od prosječnog muškarca!


Spavanje mu je bilo teško dok nije dobio krevet koji je dugačak 2.5 metra...

Čak je i vožnja automobilom praktično nemoguća, jer ne može da stane u njega

fokuzz.com

Nema komentara:

Objavi komentar