petak, 9. lipnja 2017.

BRZO I FINO - NAJBOLJA DOMAĆA PLAZMA BAKLAVA KOJU MORATE PROBATI


Nevjerovatnog ukusa Baklava s plazmom koju morate probate, jer je zaista fenomenalnog ukusa, koji se ne zaboravlja. Preporučujemo vam ovu poslasticu koju možete poslužiti za bilo koju prigodu, bilo da je upitanju praznik, rođendan, ili neki zahtjevni gosti. S njom nećete pogriješiti, jer će se svima svidjeti. NAdamo se da ćete poslušati naš savjet, te je uskoro napraviti vašim najmilijima. :))


SASTOJCI:
1 pakovanje kora za pite, - 500 gr
300 gr mljevene plazme
3 jaja
5 kasika secera
5 kasika ulja
ulje za prskanje kora


Preliv:
1l vode
800 gr secera
1 limun

PRIPREMA:
Prvo skuhajte preliv - stavite vodu i secer da provrije, zatim dodajte limun tako što ćete ga isjeći na kolutove i kuhajte agdu nekih 5 minuta, ne treba da bude previše gusta, a zatim je ohladite.

Umutiti jaja sa secerom, dodati ulje, jos malo umutiti i umijesati mljeveni keks, tajo da je smjesa gusta. Prebrojte kore i podijelite, za svaki rolat vam trebaju tri kore.

Prvu koru poprskati uljem, staviti na nju drugu koru, poprskati i nju uljem i staviti trecu koru. Na trecu koru staviti smjesu od plazma keksa, uzduzno.


Cvrsto zarolati i redati u blago nauljen pleh. Postupak ponoviti i sa ostatkom kora. Rolate isjeci na zeljene velicine, prije nego stavite da se pece, premazati blago uljem svaki rolat u plehu i peci u prethodno ugrijanoj rerni na 180 stepeni, dok ne porumeni.

Vrucu baklavu, preliti hladnim prelivom. Dobro ohladiti i uzivati :).

Izvor: coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar