srijeda, 28. lipnja 2017.

NA SVOJE NOGE JE NANIJELA SASTOJAK KOJI SVI IMAMO DOMA, A NJEGOV UČINAK NA NOGE JE NEVJEROVATNA - PROBAJTE I VI

Ukoliko želite da vaše noge blistaju, da nemate celulita, i da izgedaju vječno mlade, na pravom ste mjestu. U nastavku teksta donosimo vam nekoliko savjeta o tome, kako da imate savršeno zategnute noge.


Bez nje dan ne možete vjerovatno ni zamisliti, barem je takva situacija kod većine. Domaća turska kafa, više je od običnog svakodnevnog pića. Talog, odnosno toz, koji ostaje nakon ispijanja vaše omiljene kafe, uglavnom bacamo, jer se on ne pije, niti jede. ALi, upravo od ovog taloga imae nevjerovatne koristi.

1. Đubrivo
Toz od kafe sadrži mnoge hranjive materije, među kojima kalijum i fosfor. Upravo ove materije pozitivno djeluju na cvat i rast biljke.

2. Protiv celulita
Kofein iz kafe stimuliše cirkulaciju krvi i podstiče izlučivanje toksina. Vjerovali ili ne, mnogo najeltiniji saloni ljepte uprvo koriste kreme s kofeinom. Zašto plaćati toliko novca, kada možete napraviti vlastitu kremu posle ispijanja vaše omiljene kafe. Pomješajte nekoliko kašičica kafe sa maslinovim uljem i utrljajte u problematično područje. Celulit će nestati kao rukom odnešen!

3. Kompost
Ukoliko imate sopstveni izvor komposta, trebalo bi da mu dodate i malo kafe. To će povećati sadržaj azota u njemu i na taj način doprinijeti boljem kompostiranju.

4. Kafa tjera puževe
Ukoliko imate problema sa puževima, koji vašu baštu napadaju, ili ih je jednostvno previše oko vaše kuće, slobodno iskoristite kafu, jer za razliku od ljudi koji je vole, kafu puževi ne podnose.


5. Kafa tjera i mrave
Imate problema sa najezdom mrava u vašem domu, upotrijebite kafu, jer će ih ona istjerati. Mravi ne podnose jak miris kafe i jednostavno bježe od nje.

6. Otjeraće čak i ose i stršljene
Umjesto toza, koji tjera puževe i mrave, ukoliko želite da otjerate stršljene, probajte to a mirisom pečene kafe, koji je za njih nepodnošljiv.

7. Neprijatan miris u frižideru
Svježe samljevena kafa, stavljena u frižider, pokupiće sve neprijatne mirise od hrane.

8. Za čišćenje
Čestice kafe otkloniće čak i najtvrdokornije mrlje sa posuđa

9. Kosa
Kafa kao sastojak maski za kosu, efikasno ojačava dlaku i čini kosu sjajnijom. Nažalost, preporučljiva je samo onima sa tamnijom kosom.

10. Protiv podočnjaka
Masku od kafe i maslinovog ulja možete namazati i na tamne krugove ispod očiju. Kafa će podstaći cirkulaciju i tamni krugovi će nestati.

11. Pranje roštilja
Kao i posuđe, kafa će ukloniti mrlje i sa vašeg roštilja


12. Protiv buha
Prirodna i nenasilna metoda u borbi protiv parazita je pažljivo masiranje mokre kafe u krzno životinje. Ovaj proces se ponavlja svakih nekoliko dana i trebalo bi da dovede do poboljšanja.

Kao to vidite, mogućnosti koje omogućuje kafa, praktično su neiscrpne! Ukoliko vam je nešto od ovoga pomoglo, podjelite savjete sa ostalim ljubiteljima kafe, kako bi upoznali sve njene blagodeti i još više je zavoljeli!

Izvor: likemag

Nema komentara:

Objavi komentar