utorak, 6. lipnja 2017.

ČISTO ZDRAVLJE IZ PRIRODE - DOMAĆI SOK OD JABUKE I MRKVE BEZ ADITIVA (RECEPT)





Ovaj recpt možete praiti za bilo koji sok, jer sastojci su isti, samo mijenjate voće i kombinujete onako kako želite i volite. KOmbinujte s kruškama, breskvama, kajsijama, dunjama, na vama je da izaberete. U svakom slučaju bilo koja kombinacija će vam se dopasti, jer je sok veoma ukusan, apored toga i zdrav, jer ne sadrži konzervans u sebi.
A

Sastojci

oko 5 kg očišćenih oguljenih jabuka (ili voća kojeg želite)
0,5-1 kg mrkve (nju stavim samo kad pravim od jabuke, kruške ili dunje samo radi boje)
1,5 kg šećera
limunova kiselina
voda
A

Priprema

1.Voće očistiti usitniti i staviti kuhati. Vode staviti toliko da prekrije voće. Isto napraviti i s mrkvom. Mrkvu kuhati posebno jer njoj ipak treba malo duže da se skuha. Skuhano ostaviti da se ohladi, možete dodati hladne vode da se brže ohladi.

2.Prohlađeno miksati u blenderu, možete koristiti i sokovnik jer on više usitni, baš kao onaj kupovni. Izmjerite koliko ste dobili te tekućine (naravno voće i voda u kojoj se kuhalo) te dodajte vode da imate približno cca 19-20 litara soka. Dodati 1,5 kg šećera i oko 8 dkg limunove kiseline. Miješajte i probajte kako vam odgovara jer nije svako voće jednako slatko tj. kiselo.
A

3.Staviti da prokuha.. Pjenu nemorate skidati. U međuvremenu oprati boce, sterilizirati ih u vrućoj rerni, pripremiti čepove. Vruć sok sipati u vruće boce, zatvoriti ih i ostaviti utopljene dok se ne ohlade. Takav sok iako nema puno šećera niti konzervansa može se očuvati mjesecima.

brzireceptisavjeti.blogspot.com

Nema komentara:

Objavi komentar