nedjelja, 11. lipnja 2017.

OVA MALA SLATKA DJEVOJČICA, UMRLA JE U TEŠKIM MUKAMA, JER JE PROGUTALA SITNICU KOJU SVI IMAMO U KUĆI, A NISMO NI SVJESNI KOLIKO JE OPASNA


Roditelji su uvijek na oprezu, cijal 24 sata dnevno, sedam dana u sedmici, i tako cijele godine, tako i kroz život, uvijek na oprezu kada su njihova djeca u pitanju. Uvijek brinu o svome djetetu, jer dijete je ipak nešto najdragocjenije što možemo imati.


Uvijek paze gdje su i šta rade njihova djeca, te vode računa da su bezbpjedna, da ne diraju ništa opasno ili ne progutaju.

Frančeskini roditelji nisu ni sanjali šta je njihova kećerka pronašla na podu, i nažalost progutala, a na kraju umrla u teškim i neopisovo oblnim mukama.

Jedan užasnuti otac koji ne može da preboli smrt svoje dvogodišnje kćerke Frančeske, a kako kaže – sam je kriv za to, riješio je da ispriča svoje iskustvo kao upozorenje svim roditeljima. Samo jedan trenutak nepažnje, koštao je njegovu kćerkicu života.

Njegova mala slatka kćerkica, progutala je malu (dugme) bateriju, ali nije počela da se guši, pa zato tata nije odmah shvatio šta se događa. Kada je baterija došla u kotakt sa slinom, počela je da korozira, a iz nje je počela da izlazi kiselina, koja je doslovno spalila uutarnje organe, tako da je mala djevojčica umrla voma užasnom smrću.


Bio sam s njom, a nimsa  niti primjetio šta se događa, sve dok nije bilo prekasno. Zato želim da vas upozorim ne samo da pazite gdje ostavljate predmete u kojima se nalaze te male baterije, već da, ako vam se to ikada i dogodi, znate da prepoznate nuspojave. Nažalost, ja ih stvarno nisam primjetio, nisam niti znao za njih, nikome ne bih volio da se ovako nešto desi, govori Frančeskin otac, kroz suze i jecaj.


– Moja Frančeska je progutala rezervnu bateriju koja se nalazila u originalnom pakovanju naših 3D naočara. A takvih je predmeta u domovima jako puno, doslovno vrebaju iz svakog ćoška, pa zato sve njih morate zaista da čuvate daleko od dohvata djece koja su još uvijek toliko mala i nesvjesna opasnosti. Gušenje bi svaki roditelj primjetio na vrijeme i reagovao, a ovako – niste ni svjesni da se pred vašim očima odvija nešto tako strašno što u velikoj mjeri na kraju rezultira smrću – kaže Džordž.

Ako dijete teško diše, počne naglo da plače, hvata se za grudi ili stomak, odjednom zvuči promuklo, traži vode ili teško pije vodu i guta. Ili je već baterija učinila štetu pa nastupi proliv, krvava stolica, povraćanje … u tom slučaju nikada ne čekajte ni trenutka. Idite u hitnu, možda vaše dijete nije progutalo ništa, ili ste se samo uplašili, ali u svakom slučaju bolje je brzo reagovati, nego čekati da se situacija smiri.


Dragi roditelji, pazite vašu malu dječicu, ona su naše najveće blago. Pazite gjde se kreću, šta jedu, šta ih okružuje. Zaista ne bih nikome poželio ovo što se dogodilo mojoj malo kćerkici, ovu bole koju osjećam neopisiva je, jer moje kćerke više nema, a da sam znao šta je upitanuu, možda bih zano šta napraviti i na vrijeme reagovao, možda bi danas moja kćerka bila tu s nama, živa, trčkarajući i igrajući se okolo uz najljepši osmijeh..., dječiji osmijeh...

brzireceptisavjeti.blogspot.com

Nema komentara:

Objavi komentar