petak, 30. lipnja 2017.

SVEKRVA ME MRZI JOŠ OD PRVOG DANA, NIJE MOGLA PRIHVATITI MENE KOJA SAM IZ SIROMAŠNE PORODICE DA BUDEM UDATA ZA NJENOG BOGATOG SINA



Još od samog početka, od prvog dana, svekrva me nije volila, tačnije me mrzila. NIje mogla podnitei činjenicu da potičem iz siromašne porodice, i da tek tako dođem u njihovu tako bogatu porodicu. Njen sin i ja zaista smo se voljeli, i vjenčali smo se relativno mladi, sa svega 19 godina. Kako je vrijeme prolazilo, ona ga je sve vipe i više trvala protiv mene.


Mjesec dana nakon što sam se porodila dobila sam prvi šamar od njega, jer kao ne brinem se dovoljno dobro za našeg, odnosno njegovog sina. Glupost… posle toga, kako je koji dan prolazio, postajao je sve gori.

Od čovjeka koji me je ljubio po 100 puta na dan, počela sam dobijati šamare za svaku sitnicu, nije birao razloge, samo bi mi opalio šamar, bila kriva ili ne.


Nakon 2 godine braka, kada je naš sin imao samo 5 mjeseci otjerali su me iz porodice i kuće, zauvijek, molila sam da ostanem uz svog sina, ali mi nisu dozvolili. Mnogo me boljelo jer je moj nevini i mali sinčić ostao u rukama svekrve koja je loša i veoma zla osoba. Razveo se od mene i dobio potpuno starateljstvo. Ništa čudno kada se zna da su mnogo bogati i mogu dobiti šta god im se prohtije. Nisam imala nikakvih šansi pored njih. Bilo je to prije 5 godina i kao mlada osoba baš mi je teško pale, psihički sam totalno obolila.


Ne da nisam bila pored svog sina, već ga nisam mogla ni vidjeti, nekada čak i po pola godine. Juče sam mog sina vidjela na trgu sa bivšom svekrvom, nisam ga vidjela skoro 3 mjeseca, pritrčala sam mu, a on, moj sin je tada samo se odmakao od mene, govoreći mi da sam KUJA i da me ne voli… pokušavala sam mu prići, a onda je počeo vrištati… Tada mi je bivša svekrva kroz osmijeh na licu rekla da sam toliko loša da me ni rođeni sin ne voli. Dijete od 6 godina, nema pojma šta znači KUJA, ali dobro znam ko zna i ko ga truje protiv mene. Ne znam kako da spasim svog sina...

brzireceptisavjeti.blogspot.com

četvrtak, 29. lipnja 2017.

UPOZNAO SAM DJEVOJKU SVOJIH SNOVA, BILA JE NEVJEROVATNO ATRAKTIVNA, NAKON NEKOLIKO DANA POZOVEM JE U STAN I...


Upoznao sam djevojku svojih snova, bila je nevjerovatno atraktivna, imala je dobro sve što volim, baš je bila po mom ukusu, visina, zelene oči, nevjerovatna guza, plava kosa... Nekoliko dana samm je smarao nekoliko dana, pozovem je u svoj stan na kaficu i druzenje. Sinoć je konačno došla, popili smo par pića, toliko smi se sviđala da nisam mogao odliti, prišao sam joj i poljubio je. Počeli smo se lagano maziti, a onda smo završili u krevetu.


Nikada nisam imao bolji se*s. Ujutro ona ustaje oblači se, ja onako sav slomljen od burne noći pitam je ljubavi kada ćemo opet da se vidimo, a ona mi kaže:


- “Alo momak, kakva ljubav i ta sranja, trebala sam sa nekim da se ispraznim, bio si dobar i ćao, možda ako mi bude trebalo nešto na brzaka, možda te i pozovem...”

Obuče cipele i izađe iz stana. Bio je to nevjerovatno odvratan osjećaj, vjerujte, pa na neki način sam iskorišten, svi moji snovi nestadoše u toj njenoj rečenici, a stvarno sam mislio da je osoba za cijeli život.


brzireceptisavjeti.blogspot.com

KAKVI MONSTRUMI - OVI RODITELJI SU OSTAVILI SVOJU BEBU PORED PUTA I POBJEGLI, OSTAVIVŠI SAMO PORUKU


Posljednjih godina, mnoge osobe jednostavno ne zaslužuju uopšte biti roditelji, i imati djecu. Ljudi su postali tako nemarni i nemoralni da je prevršilo sve mjere. Ovakve roditelje treba poslati ili u zatvor, ili u neku mentalnu instituciju na liječenje.


 Odbaciti svoje vlastito dijete i to ostaviti ga pored puta je nešto najgore što možete uraditi. A ovi roditelji su to zapravo i uradili. Bebu su ostavili pored puta i ostavili poruku, a poruka glasi: “Razvodimo se, i niko od nas ne želi sebi brige”


Ovo je izazvalo lavinu komentara, a nadamo se da će polcija otkriti ubrzo identitet, ovih roditelja i smjestiti ih tamo gjde im je i mjesto, u zatvor, jer ovo je zločin koji je izvršen nad malom bespomoćnom bebom.


brzireceptisavejti.blogspot.com

OPREZ: UKLOIKO VEĆ SEDAM ILI VIŠE DANA NISTE IMALI INTIMNE ODNOSE, OVO ĆE VAM SE DOGODITI


 Koliko su bitni redovni odnosi, uvjerit ćete se i sami kada pročitae ovaj tekst. Nismo niti svjesni kolike sve prednosti imaju intimni odnosi s partnerom po naše zdravlje, a također koliko može biti loše po naše zdravlje kada nemamo redovne odnose.


Ukoliko sedam ili ivpe dana nemamo redovne odnose, mogu se desiti jako loše posljedice po naše zdravlje, a naravno i kada je u pitanju i neka druga aktivnost, a riječ je o povećanom STRESU. Kada smo često intimni, poboljšat ćemo svoje kako fizičke tako i mentalne sposobnosti, te se veoma brzo riješiti stresa.


Problemi sa srcem. Obzirom da za vrijeme intimnog odnosa dolazi do fizičke aktivnosti, to se pokazalo jako dobrim kada je u pitanju održavanje zdravlja srca, te samim tim djelujemo i na cirkulaciju.

Ukoliko jednom sedmično vodite ljubav onda su vam smanjene šanse da obolite od erektilne difuzije. Nisko samopouzdanje. Kada dođe do ejakulacije, svi hormoni prolektin testosteron kao i estrogen djeluju na naše emocije i uravnotežuju ih.


brzireceptisavjeti.blogspot.com

SLOBODNO POKAŽITE VAŠE NOGE I TIJELO - POMIJEŠAJTE OVA DVA SASTOJKA I RIJEŠITE SE STRIJA ZA SVA VREMENA



Strije bez obzira na svoj odbojni izgled ne predstavljaju bilo koji zdravstveni problem, to je izrazito samo estetika, odnosno estetski problem. Iako, nije zdravstvene prirode, niti jedna zena, a ni muškarac strije e bvoli viditi na nijednom tijelu svoga tijela.


Strije se javljaju najviše na mjestima, koja su izložena rastezanju i rastu kože: ramena, nadlaktice, grudi, trbuh, bokovi, bedra i zadnjica.

Strije su zapravo oštećenje vezivnog tkiva koje nastaje usljed prebrzog rastezanja kože. Uvek su u pitanju vodoravne crte na tijelu, na početku ljubičasto-crvenkaste boje, da bi na kraju postale bijele.


 Na tržištu imamo mali milion preparata za uklanjanje strija, koji koštaju doslovno malo bogatstvo, ali većina ih nije baš učinkovita. Za naš, više nego učinkovit tretman, potrebna su vam samo dva sastojka, kafa i maslinovo ulje.


Zrnca mljevene kafe rade nježan piling kože i stimulišu proizvodnju kolagena, dok maslinovo ulje “zaključava” vlagu unutar ćelija epiderma.

Postupak:
– napravite smjesu od jedne kašike maslinovog ulja i jedne kašičice kafe
– nježnim pokretima umasirajte smjesu na djelove kože koji su prekriveni strijama
– 5 minuta nanosite, a zatim sacekajte 20 minuta
– toplom vodom laganim pokretima isperite
– obrisat ćete tako da ne trljate, već tapkanjem ćete posušiti vaše tijelo
– nanesite losion za tijelo po vašem izboru
– ponavljajte ovo svakog dana i strije će nestati kao rukom odnešene


Za još bolje rezultate, pogotovo ako na problematičnoj regiji imate i celulit, u smjesu možete dodati i jednu kašičicu žutog šećera.



brzireceptisavjeti.blogspot.com

MUŽ MI JE OTIŠAO NA SLUŽBENI PUT I REKO DA NE ZNA KADA ĆE SE VRATITI, VEČER SE VEĆ PRIBLIŽAVALA...


Muž mi je otišao na službeni put i rekao da nije siguran kada će se vratiti. Da li će doći kući ili će negdje prespavati.


Noć se već približila, pretpostavila sam da se neće vratiti. Onako sva sretna, sebi nagulim bijelg luka i najedem se toliko, da priznajem da sam pretjerala. Par minuta kasnije, muž me zove i kaže: "Izvini što se nisam ranije javio, bio sam u frci, htio sam sve završiti. Za nekih sat vremena sam kod kuće."


Kada je muž došao, naravno odmah je došao da me poljubi, ali kada me pošao poljubiti, kada nije pao u nesvijest.

Kaže on meni: "Normalne žene ljubavnika zovu, moja se najede bijelog luka. Pa kako da te čovjek ne voli."


brzireceptisavjeti.blogspot.com

SNAHA MI JE ZAGORČALA I UNIŠTILA ŽIVOT, A PORED TOGA JE ŠEST GODINA STARIJA OD MOG SINA...


Snaha mi je zagorčala i uništila život, a pored svega toga starija je od moga sina čak šest godina. Kada su se vjenčali moj sin je imao 22 godine, a oan je imala 28 godina. Nisam bila za taj brak,ali nikada ništa ružno nisam rekla za tu djevojku, sada moju snahu. Od prvo dana nakon što su se vjenčali ona se prema meni postavila kao prema neprijatelju, a samo mjesec dana kasnije nagovorila je mog sina jedinca da se odsele iz naše porodične kuće i iznajme sebi neki stan.


Kuću od 200 kvadrata moj sin je zamijenio sa nekim malim stančićem od tridesetak kvadrata… Pokušavala sam sve, molila ih da se vrate, ali džaba. Znalo je proći i po 10-15 dana da me sin ni na mobitel ne nazove. Prije mjesec moja snaha se porodila, moj sin postao otac, a ja baka, zaboravila sam na sve probleme i pozvala moju snahu da joj čestitam, da joj ponudim pomoć, jer ipak se porodila carskim rezom i znam kako joj je. Ona mi je tada rekla da nema potrebe jer ionako ja nisam baka i da moj sin nije otac tom djetetu. to je bila kap koja je prelila čašu. Spremila sam se i odma otišla kod sina i rekla mu da otvori oči i da vidi koga je oženio i zbog koga se okrenuo od porodice.


Rekla sam mu da mi je njegova žena rekla da nije otac djetetu, a on mi je tada udario takav šamar da sam jedva ostala na nogama, a onda mi je rekao da sve on vrlo dobro zna, ali to nije zato jer ga njegova žena vara, već zbog toga što jr on sterilan, i ne može imati djecu. Šamar od sina jedinca ne boli koliko boli što ga njegova voljena žena pravi budalom. Kako su mi rekli moja snaha je kao išla na tu neku vještačku oplodnju… nebitno, kako god mislim da se ona igra sa mojim sinom, jer nemoguće je da bude sterilan… tek mu je 27 godina. Mislim tačnije 100% vjerujem da ima švalera i da je to sve smišljeno. Vještica stara da se nije pojavila sve bi bilo kako treba.


brzireceptisavjeti.blogspot.com

srijeda, 28. lipnja 2017.

NJEGOVA SAM LJUBAVNICA A ON JE OŽENJEN I IMA ČETVERO DJECE, PREKO NJEGA SAM DOBILA SUPER POSAO I JOŠ BOLJU PLATU




Ljubavnica sam čovjeku koji je oženjen i ima čak četvero djece. Baš me briga, nije me sramota, preko njega sam se zaposlila u firmu, čije je on diektor. Radim kao sekretarica sa poprilično dobrom platom.


Nekoliko dana kasnije, saznala sam da je to firma njegovog oca, te da sam zbog toga tako lako dobila dobar posao i još bolu platu. Slučajno mi je nakon jednog sastanka ostao telefon na stolu i šef je vidio da me zove njegov sin. Tada me je pozvao u kancelariju i čim sam ušla zaključao je vrata i tako me ošamario da sam pala na pod. Tada nisam znala zbog čega, ali mi je sve pojasnio, istjerao me je iz firme i zaprijetio da mi neće biti dobro ako ne prekinem vezu sa njegovim sinom.


Izvrijeđao me na najgori mogući način, rekao mi je da sam drolja,da sam zaludjela njegovog sina koji ima dobru ženu, brak, djecu, koja ga vole, za razliku od mene koja, kako mi je rekoa želim samo njegov novac.

Znam da nisam svetica, ali nisam ni baš tako loša osoba, vrijedna sam i znam svoje kvaliteta, a i njegov sin da je zadovoljan brakom ne bih dolazio meni, i uživao...


brzireceptisavjeti.blogspot.com

UKLONITE NEUGODNU BOČNU IZBOČINU NA STOPALU, IZLIJEČITE REUMATOIDNI ARTRITIS - NEVJEROVATNO UČINKOVITO



Uzroci i razvoj ove bolesti, tačnije reumatoidnog artiritsa nažalost još uvijek nisu poznati. Godinama unazad, od ove bolestu s patili uglavnom stariji ljudi, no danas, od nje pate skoro sve generacije, bez obzira na starosnu dob. Posljedica ove boleste jeste da se u organizmu čovjeka dešavaju odrećene promjene koje loše utiču na naše zglobove.


Narodni lijekovi koje imamo, ne mogu uvijek u potpunosti izliječiti neku bolest, ali mogu osobi koja ima probleme pomoći u otklanjaju bolova, kao i poboljšanju općeg zdravlja.


 Biće potrebni sledeći sastojci:
– 1 srednji krompir
– voda


Priprema:
Izrendajte krompir na krupno rende. Zatim rendani krompir stavite u cjediljku i na nekoliko sekundi spustite u vruću vodu. Izvadite iz vode, nemojte cijediti, i stavite u komad pamučne tkanine.

Ovaj oblog stavljajte na bolne zglobove, umotavši ih odgore alu-folijom ili najlon kesom, tako da sok krompira ne curi. Naknadno možete omotati još nečim, recimo tanjim peškirom ili krpom
.
Ova procedura se sprovodi jednom sedmicno. Nakon 1-2 primjene, primjetit ćete veliku promjenu i napredak na vašim zglobovima.


Oblozi od krompira takođe se koriste kod liečenja matitisa, angine, suhog ekcema, kod otoka, i kod liječenja petnog trna.

izvor : http://uspesnazena.com

IZGUBITE 14 KILOGRAMA ZA MANJE OD DVIJE SEDEMICE UZ OVU NAMIRNICU BEZ GLDOVANJA - PROVJERENA RECEPTURA



Ukoliko ste čuli za helju, onda vam je sve jasno. Spada u zdrave i veoma kornse namirnice, koju bi svako od nas trebao ubaciti u svoju ishranu. Još odavnina je dokazano kako je ova namirnica veoma korisna za naše zdravlje, te bi ju trebalo ubaciti u svakodnevnu ishranu.

Budući da poboljšava memoriju, heljdu nazivaju i idealnom hranom za mozak. Narodna medicina preporučuje je kod liječenja reumatizma, glaukoma i dijabetesa. Čaj od heljdinog cvijeta ima ljekovito dejstvo na disajne organe i pluća (kašalj, sluz, katar), a mješavina listova i cvijetova heljde liječi aterosklerozu krvnih sudova. Heljda ublazava posljedice zračenja, hemoterapije i pretjeranog umnog rada. Jela od heljde pomažu kod kardiovaskularnih bolesti, a posebno kod povišenog krvnog pritiska i problema sa probavom.


Ako želite napraviti sebi masku za lice ili prirodni piling, sameljite heljdu kako biste dobili grubo brašno. Ovako pripremljena maska godinama se koristi ukozmetičke svrhe za pripremu raznih obloga, kao i kada je u pitanju liječenje lišajeva, ekcema, i čireva.

Dijeta o kojoj vam želimo pisati 100% je provjerena i nema apsolutno nikakvog gladovanja, niti ugrožavanja vlastitog zdravlja. Ovom dijetom možete samo poboljšati opće stanje vašeg zdravlja,a pored toga, izgubiti popriličan broj kilograma.

U poređenju sa drugim žitaricama heljda je niskokalorični produkt, koji sadrži mnogo proteina, aminokiselina, gvožđa, magnezijuma, kalijuma, fosfora, joda, vitamina B1, B6, P.

Heljdu, često preporučuju osobama bolesnim od anemije, hipertenzije, bolesti jetre.
Poslije 2 sedmice držanja ove dijete možete izgubiti do 14 kilograma, a time ćete ujedno očistiti vaš organizam, kao i vaša crijeva.


Recept za pripremanje heljde:

Prije svega, nabavite heljdu (proprženu u zrnu). Prisutna je u svakoj radnji zdrave hrane.
Zrno zalijte kipućom vodom, vodu ocijedite i zalijte ponovo kipućom vodom (1 čaša heljde u zrnu – 1,5 čaša vode).

Možete pripremiti 1, 2 ili 3 čaše, koliko god želite. Probajte sa jednom, pa ćete regulisati prema vašim potrebama

Poklopiti i ostaviti preko noći (ne kuhati).

Heljdu je dozvoljeno jesti koliko god želite, bez začina, sosa i soli (jedino može soja sos). U toku dana popiti 1l kefira ili jogurta. Pijte obavezno vode, koliko god želite, ali ne manje od 1,5 litra dnevno.

Uz vodu sam pijte zeleni čaj. Dozvoljena je i kafa, ali ne više od 2 šolje dnevno, bez šećera. Poželjno je da posljednji obrok obavite 4 sata prije spavanja. Kao i kod bilo koje dijete preporučuje se uzimanje multivitamina.


U toku dana možete uzimati malo voća ili povrća (jabuka, narandža, kupus salate, zeleno povrće, suhe šljive, kašiku meda). Možete jesti obareno zeleno povrće – špinat, brokule, grašak. Bez soli i drugih začina.

Heljdina dijeta nije gladovanje, ne bi trebalo da imate osjećaj gladi.
Još jedna napomena: kad završite dijetu, nemojte odmah da se mjerite, sačekajte jos 3-4 dana, pa tek onda stanite na vagu. Čišćenje organizma nastavlja se još nekoliko dana, nakon završetka ove dijete.

Izvor: uspesnazena

NA SVOJE NOGE JE NANIJELA SASTOJAK KOJI SVI IMAMO DOMA, A NJEGOV UČINAK NA NOGE JE NEVJEROVATNA - PROBAJTE I VI

Ukoliko želite da vaše noge blistaju, da nemate celulita, i da izgedaju vječno mlade, na pravom ste mjestu. U nastavku teksta donosimo vam nekoliko savjeta o tome, kako da imate savršeno zategnute noge.


Bez nje dan ne možete vjerovatno ni zamisliti, barem je takva situacija kod većine. Domaća turska kafa, više je od običnog svakodnevnog pića. Talog, odnosno toz, koji ostaje nakon ispijanja vaše omiljene kafe, uglavnom bacamo, jer se on ne pije, niti jede. ALi, upravo od ovog taloga imae nevjerovatne koristi.

1. Đubrivo
Toz od kafe sadrži mnoge hranjive materije, među kojima kalijum i fosfor. Upravo ove materije pozitivno djeluju na cvat i rast biljke.

2. Protiv celulita
Kofein iz kafe stimuliše cirkulaciju krvi i podstiče izlučivanje toksina. Vjerovali ili ne, mnogo najeltiniji saloni ljepte uprvo koriste kreme s kofeinom. Zašto plaćati toliko novca, kada možete napraviti vlastitu kremu posle ispijanja vaše omiljene kafe. Pomješajte nekoliko kašičica kafe sa maslinovim uljem i utrljajte u problematično područje. Celulit će nestati kao rukom odnešen!

3. Kompost
Ukoliko imate sopstveni izvor komposta, trebalo bi da mu dodate i malo kafe. To će povećati sadržaj azota u njemu i na taj način doprinijeti boljem kompostiranju.

4. Kafa tjera puževe
Ukoliko imate problema sa puževima, koji vašu baštu napadaju, ili ih je jednostvno previše oko vaše kuće, slobodno iskoristite kafu, jer za razliku od ljudi koji je vole, kafu puževi ne podnose.


5. Kafa tjera i mrave
Imate problema sa najezdom mrava u vašem domu, upotrijebite kafu, jer će ih ona istjerati. Mravi ne podnose jak miris kafe i jednostavno bježe od nje.

6. Otjeraće čak i ose i stršljene
Umjesto toza, koji tjera puževe i mrave, ukoliko želite da otjerate stršljene, probajte to a mirisom pečene kafe, koji je za njih nepodnošljiv.

7. Neprijatan miris u frižideru
Svježe samljevena kafa, stavljena u frižider, pokupiće sve neprijatne mirise od hrane.

8. Za čišćenje
Čestice kafe otkloniće čak i najtvrdokornije mrlje sa posuđa

9. Kosa
Kafa kao sastojak maski za kosu, efikasno ojačava dlaku i čini kosu sjajnijom. Nažalost, preporučljiva je samo onima sa tamnijom kosom.

10. Protiv podočnjaka
Masku od kafe i maslinovog ulja možete namazati i na tamne krugove ispod očiju. Kafa će podstaći cirkulaciju i tamni krugovi će nestati.

11. Pranje roštilja
Kao i posuđe, kafa će ukloniti mrlje i sa vašeg roštilja


12. Protiv buha
Prirodna i nenasilna metoda u borbi protiv parazita je pažljivo masiranje mokre kafe u krzno životinje. Ovaj proces se ponavlja svakih nekoliko dana i trebalo bi da dovede do poboljšanja.

Kao to vidite, mogućnosti koje omogućuje kafa, praktično su neiscrpne! Ukoliko vam je nešto od ovoga pomoglo, podjelite savjete sa ostalim ljubiteljima kafe, kako bi upoznali sve njene blagodeti i još više je zavoljeli!

Izvor: likemag

PREPORUČUJEMO VAM NEŠTO NEVJEROVATNO RASKOŠNO - RAFFAELLO S JAGODAMA


Raffaello s jagodama, za njga su riječi zaista suvišne. Preporučujemo vam da ga napravite, probate i sami se uvjerite u sve njeggove vrline, jer ovaj kolač mana nema. MOžete ga pripremiti za bilo koju prigodu, jer se nećete pokajati, vaši gosti, će biti itekako zadovoljni, i naravno tražit će kolač više :)


Sastojci za koru:
5 bjelanjaca
5 kašika šećera
2 kašike brašna
100 g. kokosa
1 kašikica praška za pecivo
3 dcl. hladnog mlijeka za prelivanje pečene kore


Žuti fil:
0,5 l. mlijeka
5 kašika gustina ili brašna
5 žumanjaca
2 vanilije šećera
7 kašika šećera
200 g. maslaca
100 g. šećera u prahu

Fil od jagoda:
500 g. jagoda
200 g. šećera
2 pudinga od jagode ili želatin
2,5 dcl. vode
500 ml vrhnja za šlag

Priprema:
Umutiti bjelanjke i šećer u čvrst snijeg, umiješati brašno, kokos i prašak za pecivo i peći u podmazanoj i brašnom posutoj tepsiji, oko 15 minuta na 180 stepeni. Vruću koru, čim se izvadi iz rerne, preliti hladnim mlijekom. Ostaviti da kora dobro upije mlijeko pa tek onda filovati.

Žuti fil:
Umutiti žumanjke, gustin, šećer i vaniliju šećer sa malo mlijeka i zakuhati u vrelo mlijeko. Kuhati nekoliko minuta uz miješanje pa ostaviti da se ohladi do sobne temperature. Pjenasto umutiti maslac sa šećerom u prahu pa sjediniti sa filom tako što dodajete postepeno fil u maslac stalno muteći mikserom.


Fil od jagoda:
Jagode malo izmiksati u blenderu da ostanu sitniji komadići pa staviti da se kuhaju sa šećerom. Kuhati na jačoj vatri oko 5 minuta. Od 2,5 dcl vode odvojiti malo da se umuti puding, dodati i kašiku šećera, a ostatak vode sipati u jagode. Kada prokuha dodati puding i kuhati minut-dva. Kada se malo prohladi, poslije nekoliko minuta, sipati preko kore. Ostaviti da se dobro ohladi i stegne pa nanjeti i žuti fil.

Na kraju umutiti vrhnje za šlag sa jednim kremfixom i nanjeti na kolač. Nakon toga, vaš kolač je gorov, možete ga ostaviti u frižider da se malo ohladi, a zatim ga izrežite na kockice ili neki drugi oblik koji se vama sviđa.

brzireceptisavjeti.blogspot.com

UŠTEDITE VAŠ NOVAC I ZABORAVITE NA PEDIKIR - POMIJEŠAJTE OSVE SASTOJKE I IMAJTE PREDIVNA STOPALA



Svi se brinemo za svoj izgled, ali često zapostavimo naše noge, a pogotovo stopala. Naša stopla zbog učestalog hodanja i pritiska, često su ispucala i veoma gruba, suha, te nam često stvaraju neku vrstu nelagode, osobito kada obučemo ljetnu obuću ili idemo na kupanje. Kada obučemo ljetnu obuću, lesto imamo jako nesnosne bolove u stopalima, što nam stvara dodatno opterećenje i nelagodu.


Naše noge, upravo kao i svaki drugi dio tijela od velike važnosti za naše zdravlje, zahtjeva posebnu njegu da se vodi. Neke osobe koje imaju problema sa svojim stopalima rješenje potraže u raznim salonima za ljepotu, ali nema potrebe. Uštedite vaš novac.


Sve što vam je potrebno, to su: mlijeko i soda bikarbona.

U jedan malo veći lavor, naspite četiri šolje mlijeka i potopite noge. Desetak minuta tako držite, a potom dodajte malo sode bikarbone i sa ribaćom četkom dobro izribajte noge. Na kraju ćete isprati toplom vodom i dobro posušiti, a potom namazati hidratantnom kremom.

Radite svaki dan ovaj tretman i vidjeti ćete sami rezultate!


brzireceptisavejti.blogspot.com

ZDRAVO, UKUSNO I OSVJEŽAVAJUĆE - NAPRAVITE DOMAĆI SOK OD VIŠANJA BEZ KUHANJA



Ljeto nam je uveliko stiglo. Priroda se sve više budi, a pogotovo voće. NA svakom ćošku možemo vidjeti kako su grane drveća savijene zbog uzrelog voća. Naravno, možemo viditi u naše dvorištu razno voće, a pogotovo staru višnju koja se savila do poda zbog svojih plodova. Višnje su izuzetno zdrave, a sok od višanja možete napraviti čak i bez kuhanja, a cijeli postupak pripreme je vrlo jednostavan – pripremljeni sok možete zatim i ostaviti za zimnicu.


Mjera je predviđena za 15 litara sirupa, ali možete i urediti količinu po želji.

POTREBNO:
7 vrećica limuntosa
10 litara ocijeđenog soka od višnje
10 kg šećera


POSTUPAK:
Uklonite lišće na višnjama, peteljke i trule plodove a onda ih operite i procijedite od vode. Ostavite u neku posudu na 24 sata kako bi odstojiale, izgnječite da se odvoje od košpica meso višnje. Dodajte 3 vrećice limuntosa, izmiješajte, prekrijte i ostavite da odstoji na hladnom mjestu.

Ocijedite i pritisnite nečim teškim, a onda procijedite kroz gustu gazu i miješajte talog kašikom. Operite gazu povremeno, kako bi sok prošao mnogo lakše.


Možete iskoristiti meso višnje za đem. Dodajte limuntos i šećer, izmiješajte i onda nastavite miješati svakih 15 min. Svaki put kada vam se stvori pjena na površini, obavezno je lagno sklonite kašikom.
Izlijte sirup u flaše i dobro ih zatvorite, a onda čuvajte na hladnom i tamnom mjestu.

brzireceptisavejti.blogspot.com

NEVJEROVATNO UKUSAN KOLAČ BEZ PEČENJA - ČOKOLADNI MOZAIK


Čokoladni mozaik, kolač koji je apsolutni hit, i koji će vas oborti s nogu kda ga probate. Nevjerovatno je jednostavan za napraviti, a udovoljit će svim vašim čulima. Uživat ćete  usvakom zalogaju sve više. Toplo vam preporučujemo da napravite ovaj kolač i u njemu uživate zajedn sa vašiom porodicom.


Sastojci
200 g bijele čokolade
200 g crne čokolade
6 dl slatkog vrhnja
10 g želatine
1 kašika ruma
1 kašičica neskafe
3 dl mlijeka
150 g keksa



Priprema
1. Želatin preliti sa 5 kašika hladne vode i ostaviti da nabubri. Na pari otopiti bijelu čokoladu i 1 dl slatkog vrhnja, a posebno crnu čokoladu i 1 dl slatkog vrhnja.

U istopljenu čokolade dodati po jednu polovinu nabubrelog želatina i po 2 dl slatkog vrhnja,
te polako promješati da se dobije ujednačena smjesa. U bijeli dio dodati kašiku ruma, a u crni kašiku neskafe i promiješati oba fila. Keks natopiti mlijekom i njime obložiti dno dublje tepsije ili četvrtasti kalup za kolače. Preko keksa naizmjenično sipati crni i bijeli fil.


Pripremljen kolač staviti u frižider da se stegne, a potom ga isjeći na kockice baš kao na slici gore.

brzireceptisavejti.blogspot.com

utorak, 27. lipnja 2017.

SLABO SAM PRIVLAČNA MUŠKARCIMA, SKORO NIKAKO NE OBRAĆAJU PAŽNJU NA MENE I NE PRILAZE MI...


Salbo sam privlačna muškarcima, skoro pa i ne obraćaju pažnju na mene, niti mi uopšte prilaze. Sinoć sam se baš iznenadila, kada je jedan momak ušao u klub, i sigurno sat vremena nije sa mene skidao pogled, a što je još bolje, bio je veoma lijep i zgodan, nabiladan, MOĆAN…


Molila sam Boga da mi priđe i nakon skoro sat vremena čekanja, kreće prema meni, a onda na moje veliko razočaranje, kaže izvini ali evo već sat vremena mi se mota jedan POKEMON tu oko tebe,
pa ako nije problem da probam da ga nađem.


Koji šok, prvo što sam ispaljena na nevjerovatan način, a cijelu večer sam mu se smješkala, a drugo, pa tko dobar, ozbiljan momak ganja te gluposti. Samo dvije riječi DJEČIJI MOZAK!!


brzireceptisavjeti.blogspot.com

ponedjeljak, 26. lipnja 2017.

BRZI LJETNI KOLAČ S JAGODAMA GOTOV ZA SAMO 10 MINUTA



Nejverovatan kolačić sjagodama, koji će vas oduševiti svojom jedostavnošću i okusom, koji otvara i pokrće sva čula u vama. Kolač je veoma jednostavan i bit će vam potrebno samo 10 minuta da ga pripremite i zajedno sa svojim najmilijima uživate u svakom zalogaju ovog nevjerovanog kolačića.


Sastojci:
2 kutije piškota
200 ml mlijeka

Fil:
100 g margarina
100 g šećera u prahu
3 čaše kisele pavlake
500 ml slatke pavlake
1 kesica želatina
500 g jagoda ili malina, ovisno o vama koje voće najviše volite


Priprema:
1. Umutiti margarin sa šećerom u prahu. Dodati kiselu pavlaku i isjeckano voće po želji.
2. Želatin preliti sa 4 kašike hladne vode i ostaviti ga da nadođe.
3. Umutiti slatku pavlaku, umiješati otopljeni želatin i smjesu s voćem, pa sve dobro sjediniti.
4. U pravougaonu posudu poredati red piškota umočenih u mlijeko, premazati polovinom fila, prekriti redom piškota, nanijeti preostali fil i sve lagano poravnati.
5. Kolač dobro rashladiti u frižideru, a zatim dekorisati voćem isjeckanim na kockice i sijeći na šnite.


Uživajte u voćnom osvježenju :D

brzireceptisavjeti.blogspot.com

VEOMA UKUSAN, KREMAST I BRZ LJETNI KOLAČ KOJI SE TOPI U USTIMA, GOTOV ZA SAMO 20 MINUTA



Donosimo vam super receptić za nevjerovatnu vocnu ljetnu tortu koja će vam se doslovno tpiti u ustima. Bitno je naglastiti ito da je veoma kremasta, i jednostavna za napraviti, nećete previše vremena izgubiti, potrebno vam je samo 20 minuta, i imat cete nešto zaista nevjerovatno. Nadamo se da smo uspijeli da vam damo dobar prijedlog za današnje vocno osvjezenje :)


Potrebno:
20 dag keksa pettit beure
1 kutija Dr. Oetker kreme za torte sa slatkim vrhnjem
vanilija
500ml slatkog vrhnja za šlag
5 svježih breskvi
200 ml slatkog vrhnja za šlag  - za sloj koji se nanosi preko breskvi


Priprema:
U lim srednje veličine složite red keksa namočenog kratko u mlijeko. Kremu od vanilije pripremiti tako da se miksa 500 ml slatkog vrhnja pa mu se pred kraj doda sadržaj vrećice Dr. Oetker kreme s okusom vanilije.

Breskve sitno nasjeckajte, pripremite dodatno slatko vrhnje. Preko keksa nanesite kremu, po njoj rasporedite breskve, preko breskvi šlag pa sve skupa dobro rashladite, time što ćete kolač staviti u frižider da malo odstoji.


Prijatno :D

Izvor: recipeci.com

DJETINJSTVO MI JE BILO NAJGORI DIO ŽIVOTA, SVAKI DAN ME OTAC TUKAO, STAVLJAO MI RUKU NA VREL ŠPORET, ČAK JE I NOŽEM...



Moje djetinjstvo, definitivno je moj najgori dio života. Otac me je svaki dan  tukao, udarao me je po glavi i tijelu, stavljao mi ruke u vrući šporet. Jedanput me je čak i nožem sjekao po telu. Majka je sve to gledala ali nije ništa uradila povodom toga, govorila bi: “kakav je, takav je, otac ti je”. Onda je baba počela da me priprema za udaju, kao i za predstojeće se**ualne odnose.


Bila sam maloljetna i nisam željela da uopšte dođe do te udaje, pa sam odlučila pobjeći glavom bez obzira. Prosila sam na ulici u nadi da ću uspjeti kupiti bar za jedan skroman obrok dnevno, a onda me je policija našla, željeli su da me odvedu roditeljima ali ja sam im rekla da su mrtvi i da ih nemam.


Odveli su me u dom za nezbrinutu djecu i tamo sam ostala, sve dok nisam postala punoljetna.

Danas, nakon toliko godins, konačno se udajem za čovjeka koga volim više i od sebe. Zaista je nejverovatan, on me toliko pazi, čuva, a što mi je najbitnije, puno me poštuje i voli...


komicnistatusi.rs

subota, 24. lipnja 2017.

OVO ĆE MAJKE POSEBNO ZANIMATI - EVO KADA I ZBOG ČEGA BEBE UDARAJU IZ STOMAKA



Kada nekoj trudnici postavite pitanje, zobg čega njena beba to radi, ona će vam reći da je beba želi zagrliti, ili jednostavno neće imati odgovor na postavljeno pitanje. Svaki mali pokret vaše bebe, vjerovatno će vas navesti na razmišljanje, zbog čega ona to radi i šta hoće.


Udarac pokazuje na pravilno zdravlje bebe, njenu aktivnost, kao naravno i razvoj. Beba reaguje odmah na promjene u okruženju, posebno kada čuje neke spoljašnje zvukove.

Kada ležite na ljevoj strani, bebin udarac se povećava, zato što se postepeno povećava dovod krvi u fetus.


Majke mogu da očekuju veći broj udaraca nakon obroka Beba počinje da šutira kada se navrši deveta nedjelja u stomaku Manji broj udaraca može da pokaže na loše zdravlje vaše bebe i nedovoljnu količinu kiseonika.

Ako se smanji broj udaraca nakon 36 nedjelje, to je onda normalno Udarci se javljaju i kada beba osjeti u kakvom se nalazte okruženju.


http://www.bestrecipesforall.com/

srijeda, 21. lipnja 2017.

ONA JE URADILA NEŠTO NEVJEROVATNO - UŠLA JE U SVAKU RADNJU I PLATILA SVA DUGOVANJA KOJA JE NAROD IMAO


Nepoznata Bosanka, išla je od radnje do radnje i otplatila tuđe dugove, iskeširala je više od 6.000 maraka.

Mala, obična prodavnica u mahali ili selu, u savremeno doba globalizacije, suprotno svim ekonomskim logikama, opstaje. Verovatno je Balkan po tome izuzetak. Jedan od razloga što ne gubi interes mušterija jest čuvena “sveska koja trpi veresiju” kupaca finansijski nemoćnih da odmah plate, uglavnom osnovne životne potrepštine. Vlasnici tih i takvih trgovina imaju posebnu definiciju za svoj način rada.


– Mi smo oni koji održavaju socijalni mir u zemlji. Kupci koji nemaju novca u datom trenutku ne mogu otići u velike tržne centre, pa tamo kupiti sve što im je potrebno. Dođu nama i upitaju mogu li uzeti robe u određenoj vrijednosti. Odobrimo im, kupe i ubrzo izmire dug. Sledeći put pitaju za 150 maraka. Damo im i tako se to vuče – kaže Almir Garagić, čija je supruga vlasnica male trgovine u Arnautovićima pored Visokog.

Upravo u tu radnju u četvrtak je došla jedna djevojka sa specifičnim zahtjevom upućenim zaposlenoj radnici Selmi Kovač.

15. jun za mene je najsretniji ili najtužniji dan. U 16.30 u radnji mirišu topli somuni i daju posebnu čar. Gledala sam na parking kako dolazi auto i izlazi osoba koju nikada nisam videla ni čula. Ulazi u radnju i, ne predstavljajući se, pita za vlasnike.

Blago, tihim glasom, pita me da li dajemo robu na veresiju, imamo li dužnika i čuvenu svesku. Na moje začuđeno ‘da’ odgovara kako bi želela da je očisti do momenta njenog ulaska u radnju, kako bi svi dugovi bili regulisani. Kod mene su nastupili šok i nevjerica. Pitam se da li su to oni dobri ljudi za koje smo čuli da postoje, ali se ne sreću.

Odlazi stranac, a toliko dobrog ostavlja iza sebe. Želim joj svako dobro, a u isti momenat razmišljam kako reći mušterijama da nema duga i kakvu će to reakciju izazvati. Kako sam nekome govorila da više nemaju duga, tako su me gledali u nevjerici. Bilo je suza i zagrljaja od kojih mi se srce cijepalo. Neka ovo bude ogledalo da uvijek treba dijeliti i činiti dobro. Neka Uzvišeni nagradi osobu ili osobe najvećom nagradom na oba svijeta.


Selma kaže da se nada da će sveska namjenjena za veresiu, konačno nestati i više nikada neće biti upotrebljenja.

Njenu priču potvrđuje vlasnica radnje i iznosi svoj pogled na nesvakidašnji događaj:

– Kada mi je devojka to rekla, iskreno, nisam mogla da vjerujem. Uzela sam dvije sveske, izašli smo ispred radnje i počeli da sabiramo. Došli smo do cifre od 4.400 maraka. Sve je izmirila do poslednje marke. Meni su suze potekle. Ne mogu reći da mi nije do novca. Odmah sam u sebi pomislila: “Bože, čime sam zaslužila da mi se to desi?” Nije to mala stvar, precrtala sam više od stotinu dužnika.

Djevojka koja je platila njihove dugove slikala je svesku, pozdravila se i otišla. I kažem: da im dragi Bog da sve što se poželjeti može! Zdravlje, pa sve ostalo. Zar još uvijek postoje takvi ljudi? Ne mogu riječima da objasnim kako su mene obradovali, a onda mogu misliti kako su obradovali toliki narod – priča i danas iznenađena Habiba Garagić, vlasnica radnje koja posluje od 2007. godine.

Slična situacija bila je i u narednom selu, Uvorićima. Vlasnica tamošnje trgovine Mirzeta Trako opisuje jedan ramazanski dan koji će ipak imati svoju specifičnost.

– Do mene je došla radnica i rekla mi kako je u radnju ušla djevojka i pitala da li dajemo robu na veresiju i upisujemo li je u svesku. Potvrdno sam odgovorila, misleći da ona traži da uzme nešto robe. Od mene je tražila da vidi svesku i da saberemo cifre. Nisam znala kako da se postavim. Ko je ona i šta hoće? Nije mi se ni predstavila. Počela sam da sabiram i kada smo došli do 2.010 maraka, stala sam i rekla da je to to. Nisam dala da nepoznata osoba vidi imena iz sveske, zbog komšiluka. Izvadila je pare i otišla. Ja sam ostala sva izgubljena, u šoku.

Sredovječni muškarac, koji stidljivo govori o ovom aktu dobročinstva, ne želeći da se spominje njegovo ime, kaže kako “sada lakše diše i kako će zapamtiti ovaj ramazan”, dižući ruke u znak zahvale Uzvišenome.


Isto se desilo i u još desetak radnji na teritoriji visočke opšine. Neke od radnji već su na izlogu istakle poruku onima iz sveske da je njihov dug izmiren. Sada, kažu, čekaju reakcije, a ne sumnjaju da će se tek nagledati sretnih lica.

Takođe, kažu da je devojka išla od radnje do radnje i sve što je htela da kaže o donatoru jeste “da želi da se poštuje volja onoga ko takve stvari radi, i da se obratimo radnjama po celoj opštini”.

I tako ova (ne)završena priča kruži visočkom čaršijom i okolinom, ostavljajući ljude u razmišljanju. Možda joj je to i cilj?

Izvor: Al Jazeera

ponedjeljak, 19. lipnja 2017.

UKOLIKO NE SPAVATE NA LIJEVOJ STRANI, KADA OVO PROČITATE, ODMAH ĆETE POČETI


Spavanje na lijevoj strani, najbolja je pozicija za naše tjelesno zdravlje, jer sve ostale pozicije mogu da nam prave probleme i razne smetnje.


Spavanje na lijevoj strani pomaže u boljem varenju, odnosno poboljšava naš digestvini sistem, time omogućavajući našem tijelu da izvuče hranjive tvari, te se riješi toksina mnogo brže, a pritome, pozitivno će utjecati na nau cirkulaciju i kardiovaskularni zdravlje, jer srce će u ovom poližaju znatno bolje pumpati krv.


 Ovaj položaj poboljšava funkciju slezene. To rezultira u tome da bolje vrši limfnu drenažu, uz manje stresa i negativnih uticaja na naše zdravlje.

Pokušajte da spavate na lijevoj strani što je prije moguće. Svako od nas ima stalni, preferirani način spavanja i može biti vrlo teško razbiti taj običaj. Trenirajte vaše tijelo da spava na lijevoj strani prebacivanjem na svjetlo koji se nalazi na desnoj strani, gdje spavate.



Izvor: pozivitno

VJENČALI SMO SE SA 18 GODINA, VEOMA MLADI, 11 GODINA SMO POKUŠAVALI DOBITI DIJETE, ALI BEZ USPJEHA, A NAKON TOGA SMO SE RAZVELI


VJENČALI SMO SE SA 18 GODINA, VEOMA MLADI, 11 GODINA SMO POKUŠAVALI DOBITI DIJETE, ALI BEZ USPJEHA, A NAKON TOGA SMO SE RAZVELI, SA SAMO 28 GODINA.


Otišli smo, svako na svoju stranu. Nismo se vidili četiri godine, a onda smo se slučajno sreli za Valentiovo, i shvtili da ne možemo jedno bez drugoga, i ponovo se vjenčali.


Nakon mjesec dana, desil se čudo, ostala je trudna. Bili smo i više nego sretni, ali prije par mjeseci u meni se pojavila sumnja, da to dijete možda nije moje. Uradio sam DNK analizu kako bi utvrsio da lisam zaista otac djeteta. Ispostavilo se da zapravo jesam.


Osjećam se veoma sretno zbog toga, ali također i jako loše jer sam sumnjao u vjernost svoje supruge... Osjećam se jako loše zbog toga i zaita ne znam kako da se riješim tog osjećaja...





brzireceptisavjeti.blogspot.com

VEĆ SMO PREKO 5 GODINA ZAJEDNO, OVO LJETO BI TREBALI DA SE VJENČAMO. JUČER SMO BILI U ŠOPINGU, I NARAVNO NIJE...


VEĆ SMO PREKO 5 GODINA ZAJEDNO, OVO LJETO BI TREBALI DA SE VJENČAMO. JUČER SMO BILI U ŠOPINGU, I NARAVNO NIJE želio samnom razgledati, već je sjeo u obližnji kafić i čekao, a ja sam otišla na drugi sprat u nadi da ću pronaći nešto za sebe. Prolaze ljepe i zgodne djevojke, a on prekrstio ruke i gleda u daljinu, dosadno mu je. Pomisim da li je moguće da ne pogleda u neku od tih preijepih djevojaka.


Malo prošetam i opet ga vidim, sjedi ali ovaj put nije sam. Prišla mu je neja djevojka, i pričaju. Mislila sam u prolazu je, možda neka poznanica, ali on tada protrlja ruke o koljena (to radi kad je nervozan) i odgovora joj nonšalantno, razgovaraju uz osmijehe. Vjerujte u tom trenutku sam željela da se bacim sa balkona, srušio mi se sav svijet pred očima, imala sam utisak da ga gubim. A onda i zadnji tračak nade da je sve nesporazum mi se gubi, on uzima telefon i “čačka” po njemu,


MEMORIŠE NJEN BROJ. U TOM TRENUTKU SA VEĆ SUZAMA U OČIMA moj vjerenik mi šalje poruku i kaže “Dolazi više, dušu mi uze neka devojka… SPAŠAVAJ ME!!!!”. Shvatam da nije memorisao njen broj već je pisao meni poruku.


Kako su mi u tom trenutku bila pomiješana osjećanja. Od potpunog očaja do neviđene sreće u samo nekoliko sekundi.  Eto, to  ti je život. Sada se ljutim na sebe što sam ikako i posumnjala u njegove namjere.

BRZIRECEPTISAVJETI.BLOGSPOT.COM

ponedjeljak, 12. lipnja 2017.

OVO JE PROSTO NEVJEROVATNA ŽIVOTNA PRIČA JEDNE STUDENTICE U VELIKOM GRADU



Imam jednu prosto nevjerovatnu životnu priču. Studirala sam u jednom gradu i živjela sam sa cimerkom u jednoj zgradi na 4. spratu. Na spratu iznad mene je živjela jedna stara bakica. Uvijek sam joj nastojala nekako pomoći, barem ponijeti kese iz trgovine, tako da smo znale tu i tamo malo popričati.

Uvijek sam bila osijetljiva na starije i nemoćne, pa sam joj s vremenom počela pomagati i oko drugih stvari. Pospremila bi joj po kući, otišla bi joj platiti račune, donijela nesto iz trgovine, ali najvažnije od svega: popila bi kafu s njom s vremena na vrijeme, razgovarala s njom i slušala je šta ima da kaže da ne bude usamljena. Pošla sam kući nakon ispita i zaboravila sam na studij i bakicu, samo sam se kući zabavljala s drugarima. Dok nije zazvonio telefon. Bio je to jedan odvjetnik.

Bakica je umrla i oporučno ostavila meni svoj stan. Nije imala nikoga i tako mi se željela zahvaliti na pažnji koju sam joj davala tokom tih nekoliko godina.

Ne možete zamisliti kako sam se osjećala. Sad se udajem, i žijvet ću s mužem u tom gradu, u tom stanu.

ispoovesti.rs

nedjelja, 11. lipnja 2017.

MUJO IMA PRIVATNI BIZNIS I TAKO SE NAŠAO NA VEČERI SA JARANIMA IZ OSNOVE ŠKOLE NAKON DVADESET GODINA...



Mujo ima privatni biznis Mujo se našao na večeri s jaranima iz osnovne
škole nakon dvadeset godina. Poslije par rakijica počne priča o tome
šta rade u životu i jesu li uspjeli. Sluša Mujo jarane doktore i odvjetnike
kako se hvale, pa kad dođe red na njega, on ispali:

- Ja vam imam privatni biznis!

Haso otpije gutljaj i upita ga:

- Dobro, jarane, jes' l' zaposlio koga, kako ide?

Mujo klimne:

- Jašta sam, jarane, imam oko deset 'iljada njih što rade za mene!

Svi se zadivljeno okrenu prema njemu, a Haso u nevjerici upita:

- Pa čime se to baviš, jarane?

Mujo ponosno završi:

- Pčelarstvom!


/pogled.ba/

EPOHALNO OTKRIĆE PROVEDENO ISTRAŽIVANJE POKAZALO ČIME SE KARCINOM DEBELOG CRIJEVA UNIŠTAVA ZA 48 SATI !




Rak debelog crijeva je danas jedan od najčešćih oblika raka među muškarcima i ženama.

Uprkos tomu što mnogi oboljeli koriste razne prirodne ljekove i preparate koji im pomažu,
a mnogi tvrde i da spriječavaju ovu opaku bolest, medicinski stručnjaci vrlo su često prema
njima skeptični i tvrde kako još uvijek nije napravljeno dovoljno istraživanja koja bi
potvrdila da je to doista tako.

No s druge strane postoje razna istraživanja koja se objavljuju u raznim zdravstvenim
časopisima, a jedan od njih je istraživanje naučnika sa Univerziteta u Adelaideu u Australiji.

Oni su naime otkrili da laurinska kiselina, koja inače čini 50 posto kokosovog ulja, uništava
više od 93 posto stanica raka debelog crijeva kod ljudi nakon samo 48 sati tretmana.


Zanimljivo je da je laurinska kiselina otrovala stanice raka tako što je istovremeno izazvala
oksidativni stres, pritom znatno smanjujući nivo glutationa (koji je potreban stanicama raka
da bi se zaštitile od oksidativnog stresa).

Eksperimenti su provedeni in vitro u Petrijevim posudama, ali i in vivo na štakorima,
pokazavši jednak učinak. Laurinska kiselina se inače nalazi i u majčinom mlijeku, a predstavlja
masnu kiselinu koja podržava imunološki sistem i ima antimikrobna svojstva.

Kliničke studije Američkog društva za nutricionizam su pokazale da masti u kokosovom ulju "mogu
biti korisne u liječenju i prevenciji stanja poput dijabetesa, osteoporoze, virusnih bolesti
(mononukleoza, hepatitis C, herpes…), bolesti žuči, Kronove bolesti i raka".

Dokazano je da kokosovo ulje umanjuje neželjene efekte kemoterapije i da poboljšava kvalitetu
života pacijenata oboljelih od raka, piše theheartysoul.

/avaz.ba/ biokurs.com/

KONAČNO OTKRIVEN LIJEK ZA SVE ALERGIJE :)




Australijski naučnici su otkrili nešto što bi moglo biti doživotni lijek za potencijalno
smrtonosne alergije, kakve su one na kikiriki, morske plodove i druge namirnice.

Istraživači kažu da su uspjeli "isključiti" alergijsku reakciju tokom eksperimenata na
miševima, koristeći gensku terapiju da "otupe" imuni sistem, pišu nezavisne.com.

Oni smatraju da na sličan način mogu liječiti i astmu i predviđaju da bi testiranje na
ljudima moglo početi za pet ili šest godina. Komentirajući ovu studiju, vodeći britanski
stručnjaci nazvali su istraživanje prvim korakom ka "svetom gralu", prenosi b92. Alergije
nastaju kada imuni sistem pretjerano reaguje na potpuno bezopasne stvari.


U časopisu JCI Insight, australijski istraživači objavili su da je njihova genska terapija
zaustavila tu reakciju kod miševa alergičnim na protein iz bjelanaca. Profesor Ray Steptoe
sa Univerziteta u Queenslandu, kaže da bi njihovo istraživanje moglo dovesti do revolucije.

- To bi predstavljalo ogroman napredak za ljude sa ozbiljnim alergijama, što znači da ne bi
morali da se plaše za svoj život svaki put kada odu u restoran - kaže on.

Eksperiment je podrazumijevao ubrizgavanje genetski modifikovanih ćelija u koštanu srž miševa,
koje su potom proizvodile nove krvne ćelije, sposobne da "isključe" alergijsku reakciju.
Istraživači se nadaju da će pronaći sličan oblik terapije i za ljude.


- Još nismo došli do jednostavne terapije, pa radimo na tome da je učinimo bezbjednom i
primjenljivom, kako bi se mogla koristiti i kod različitih pacijenata - kaže dr Steptoe.

/avaz.ba/ tuzlanski.ba/

30 MI JE GODINA, CURI 19, IMAM SINA OD 3 GODINE IZ PRVOG BRAKA, ZENA ME JEOSTAVILA I OTISLA S NEKIM SLOVENCOM


Imam 30 godina, a moja cura 19, imam djete iz prvog braka, sina kojemu su 3 godine. Žena me je ostavila kad se on rodio otisla je sa nekim slovencom djete je nikad nije ni upoznalo.


Prije tacno godinu smo prekinuli zbog mene i moje ovisnosti o kockanju bio sam u velikim dugovima i krao sam cak i  roditelje, ukrao sam negdje oko 5 hiljada maraka i to je samo ona znala. Iako su moji roditelji bili penzioneri, i znao sam da su te pare ostavili za moju svadbu, opet sam ih ukrao.

Ona ima svoj restoran brze hrane pored osnovne skole otpustila je 2 radnika i radila svaki dan od 7:30 do 18:00 da bih meni dala 9,000 maraka da vratim roditljima pare i da vratim 4 hiljade covjeku koji me ganjao.


 Isti dan sam vratio pare,ali sam dobio otkaz na poslu i ona mi je nasla novi posao i sve je bilo uredu dok nisam nju poceo potkradati i to mi je oprostila.

Prevario sam je, a ona me uhvatila zvala me da dođem u diskoteku na pice ali sam rekao da ne mogu da sam umoran i ona je onako svojim glasicem rekla uredu ljubavi vidimo se sutra ja cu otici sa drugaricom na pice i vracam se da bi se desilo da sam ja sa drugom curom u disku gdje je ljubim ona u tom trenutku kada sam je pogledao cjeli svjet mi se srusio jer sam vidio u njenim ocima koliko je razocarana i povrijeđena.

Znao sam da me voli i nadam se da me jos voli i da smo sve djelili nisam bio pri sebi tada ne znam sta da kazem, danas sam saznao da je prodala njen fast food jer je dugovala 9.000 hiljada i da se odselila iz Sarajeva, ali nije....


Nemam vise snage ne mogu da shvatim koliki sam kreten volila je i mene i moje djete mali ju je cak zvao mama planirali smo da budemo obitelj ja sam sve unistio ona cak dođe svaki 5 dan po malog i malo ga izvede odu na sladoled jer je mali jednom zbog nje zavrsio u bolnici plakao je puno nije htio nista da jede ni da pije dok ona nije dosla.

Ona nema momka, bio sam joj bio prvi u svemu. Volio bih kada bi se pomirila sa mnom kada bi mi dala jos jednu sansu, moje djete te voli više od mene a i ja te volim vise od sebe molim te da popricamo jer ne mogu da s tobom budem samo zdravo za zdravo i svaki puta kada dođeš po miša naseg ja ostanem sam i plačem ko je reko da muskarci ne placu vjeru te mi placu. Ispao sam neviđeni kreten i znam da ćete mi sada svašta reći, ali znam da je nisam cijenio dok sam je imao, i sada je jveorvatno kasno, ali još jednom ponavljam da mi je žao, i želim je nazad...

brzireceptisavejti.blogspt.com

OVA MALA SLATKA DJEVOJČICA, UMRLA JE U TEŠKIM MUKAMA, JER JE PROGUTALA SITNICU KOJU SVI IMAMO U KUĆI, A NISMO NI SVJESNI KOLIKO JE OPASNA


Roditelji su uvijek na oprezu, cijal 24 sata dnevno, sedam dana u sedmici, i tako cijele godine, tako i kroz život, uvijek na oprezu kada su njihova djeca u pitanju. Uvijek brinu o svome djetetu, jer dijete je ipak nešto najdragocjenije što možemo imati.


Uvijek paze gdje su i šta rade njihova djeca, te vode računa da su bezbpjedna, da ne diraju ništa opasno ili ne progutaju.

Frančeskini roditelji nisu ni sanjali šta je njihova kećerka pronašla na podu, i nažalost progutala, a na kraju umrla u teškim i neopisovo oblnim mukama.

Jedan užasnuti otac koji ne može da preboli smrt svoje dvogodišnje kćerke Frančeske, a kako kaže – sam je kriv za to, riješio je da ispriča svoje iskustvo kao upozorenje svim roditeljima. Samo jedan trenutak nepažnje, koštao je njegovu kćerkicu života.

Njegova mala slatka kćerkica, progutala je malu (dugme) bateriju, ali nije počela da se guši, pa zato tata nije odmah shvatio šta se događa. Kada je baterija došla u kotakt sa slinom, počela je da korozira, a iz nje je počela da izlazi kiselina, koja je doslovno spalila uutarnje organe, tako da je mala djevojčica umrla voma užasnom smrću.


Bio sam s njom, a nimsa  niti primjetio šta se događa, sve dok nije bilo prekasno. Zato želim da vas upozorim ne samo da pazite gdje ostavljate predmete u kojima se nalaze te male baterije, već da, ako vam se to ikada i dogodi, znate da prepoznate nuspojave. Nažalost, ja ih stvarno nisam primjetio, nisam niti znao za njih, nikome ne bih volio da se ovako nešto desi, govori Frančeskin otac, kroz suze i jecaj.


– Moja Frančeska je progutala rezervnu bateriju koja se nalazila u originalnom pakovanju naših 3D naočara. A takvih je predmeta u domovima jako puno, doslovno vrebaju iz svakog ćoška, pa zato sve njih morate zaista da čuvate daleko od dohvata djece koja su još uvijek toliko mala i nesvjesna opasnosti. Gušenje bi svaki roditelj primjetio na vrijeme i reagovao, a ovako – niste ni svjesni da se pred vašim očima odvija nešto tako strašno što u velikoj mjeri na kraju rezultira smrću – kaže Džordž.

Ako dijete teško diše, počne naglo da plače, hvata se za grudi ili stomak, odjednom zvuči promuklo, traži vode ili teško pije vodu i guta. Ili je već baterija učinila štetu pa nastupi proliv, krvava stolica, povraćanje … u tom slučaju nikada ne čekajte ni trenutka. Idite u hitnu, možda vaše dijete nije progutalo ništa, ili ste se samo uplašili, ali u svakom slučaju bolje je brzo reagovati, nego čekati da se situacija smiri.


Dragi roditelji, pazite vašu malu dječicu, ona su naše najveće blago. Pazite gjde se kreću, šta jedu, šta ih okružuje. Zaista ne bih nikome poželio ovo što se dogodilo mojoj malo kćerkici, ovu bole koju osjećam neopisiva je, jer moje kćerke više nema, a da sam znao šta je upitanuu, možda bih zano šta napraviti i na vrijeme reagovao, možda bi danas moja kćerka bila tu s nama, živa, trčkarajući i igrajući se okolo uz najljepši osmijeh..., dječiji osmijeh...

brzireceptisavjeti.blogspot.com