Štrudle sa eurokremom
Sastojci:
500 gr. brašna1 časa mlakog mlijeka (250 ml.)
pola čase ulja
2 jaja
2 kašike kvasca
2 kašike šećera
malo soli među prstima
1 žumanjak za premazivanje
šecer u prahu ili Kristal šecer za posipanje
fil po vašoj želji može eurokremom
Priprema:
U posudu prosijat brašno pa dodat ulje, izmućena jaja, mlijeko, so, šecer i kvasac.Sve to fino zamjesite i pustite da izraste.
Kad je tijesto izraslo primjesite i pustite ponovo da izraste.Kad je po drugi put izraslo istresite na pobrašnjenu površinu (nemojte više mjesit tijesto).
Razvijte i namažite sa čim želite (nemojte mazat do kraja da fil ne bi curio, ostavite oko 2-3 prsta širine na kraju nenamazano).
Smotajte u rolat krajeve, malo podvrnite da zatvorite štrudlu,zatim namažite žumanjkom.Možete posut kristal šecerom, pustite štrudlu da izraste, ili kad se ispeče pospite šecerom u prahu.
Kad je rolat malo odmorio i izrastaa pecite na 400 F-200 C oko 10 minuta,
pa smanjite na 350 F-180 C i pecite dok ne bude gotova.
Gotovu štrudlu možete namazati sa malo neslanog putera, a i nemorate.Prohladite, isjecite na željene komade i poslužite.
Prijatno!
(tortekolaci.com)
Nema komentara:
Objavi komentar