četvrtak, 31. prosinca 2015.

Štrudle sa eurokremom


Štrudle sa eurokremom


Sastojci:

500 gr. brašna


1 časa mlakog mlijeka (250 ml.)


pola čase ulja


2 jaja


2 kašike kvasca


2 kašike šećera


malo soli među prstima


1 žumanjak za premazivanje


šecer u prahu ili Kristal šecer za posipanje

fil po vašoj želji može eurokremom 


Priprema:


U posudu prosijat brašno pa dodat ulje, izmućena jaja, mlijeko, so, šecer i kvasac.Sve to fino zamjesite i pustite da izraste.


Kad je tijesto izraslo primjesite i pustite ponovo da izraste.Kad je po drugi put izraslo istresite na pobrašnjenu površinu (nemojte više mjesit tijesto).


Razvijte i namažite sa čim želite (nemojte mazat do kraja da fil ne bi curio, ostavite oko 2-3 prsta širine na kraju nenamazano).


Smotajte u rolat krajeve, malo podvrnite da zatvorite štrudlu,zatim namažite žumanjkom.Možete posut kristal šecerom, pustite štrudlu da izraste, ili kad se ispeče pospite šecerom u prahu.


Kad je rolat malo odmorio i izrastaa pecite na 400 F-200 C oko 10 minuta,
pa smanjite na 350 F-180 C i pecite dok ne bude gotova.


Gotovu štrudlu možete namazati sa malo neslanog putera, a i nemorate.Prohladite, isjecite na željene komade i poslužite.


Prijatno!



(tortekolaci.com)

Nema komentara:

Objavi komentar