Molim vas, pa ima li nešto ljepše od domaćih oblatni, koje hršte i lagano se tope i nestaju u ustima. To nas uvijek podjseća na djetinjsto, barem mene, kada bi ih mama napravila, a mi klinci napuštali bi sve naše igrarije i trčali kako bi ih što više pojeli... Sastojci: |
Čokolada 100g |
Šecer 200g |
Mlijeko 25 kasika |
Kokos 100g |
Mljeveni orasi 100g |
Margarin 200g |
Oblanda pakovanje Uputstvo za pripremu: U šerpu sipati mlijeko i šecer.Prokuhati dok se šecer ne otopi, ne mora da provri.Zatim dodati margarin,orahe i kokos.Skloniti sa ringle.Podijeliti na dva dijela.U jedan deo staviti čokoladu a u drugi ekstrakt vanile ili vanilin šecer po ukusu.Filovati oblande naizmjenično. Napomena:Čokoladu sijeckati,rendati ili lomiti kako god vam je najlakše da se bolje sjedini i da da masi boju.Orahe i kokos ne morate oboje staviti.U koliko vam se vise dopadne možete ubaciti i samo jedno po ukusu.Dakle samo orahe ili samo kokos ili zajedno. Ako stavljate jedno količinu duplirajte. (zena.blic.rs/namirnice.ba) |
četvrtak, 24. prosinca 2015.
RECEPT ZA NAJBOLJE DOMAĆE OBLATNE
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar