četvrtak, 24. prosinca 2015.

RECEPT ZA NAJBOLJE DOMAĆE OBLATNE

 

Molim vas, pa ima li nešto ljepše od domaćih oblatni, koje hršte i lagano se tope i nestaju u ustima. To nas uvijek podjseća na djetinjsto, barem mene, kada bi ih mama napravila, a mi klinci napuštali bi sve naše igrarije i trčali kako bi ih što više pojeli...

  Sastojci:

   Čokolada 100g
   Šecer 200g
   Mlijeko 25 kasika
   Kokos 100g
   Mljeveni orasi 100g
   Margarin 200g
   Oblanda pakovanje


Uputstvo za pripremu:

U šerpu sipati mlijeko i šecer.Prokuhati dok se šecer ne otopi, ne mora da provri.Zatim dodati margarin,orahe i kokos.Skloniti sa ringle.Podijeliti na dva dijela.U jedan deo staviti čokoladu a u drugi ekstrakt vanile ili vanilin šecer po ukusu.Filovati oblande naizmjenično.


Napomena:

Čokoladu sijeckati,rendati ili lomiti kako god vam je najlakše da se bolje sjedini i da da masi boju.Orahe i kokos ne morate oboje staviti.U koliko vam se vise dopadne možete ubaciti i samo jedno po ukusu.Dakle samo orahe ili samo kokos ili zajedno.
Ako stavljate jedno količinu duplirajte.

(zena.blic.rs/namirnice.ba)

Nema komentara:

Objavi komentar