Špagete je proslavila talijanska kuhinja.Svoju slavu stekao je pričom o Marcu Polu i njegovom mornaru, gosp. Spaghettiju, koji se zaljubio u lijepu kineskinju koja je savršeno spretno razvlačila tijesto u tanke niti.
Potrebni sastojci za 4 osobe:
200 g tanjih špageta200 g šampinjona
2 čehna bijelog luka
100 g mrkve
200 g tikvica
200 g poriluka
100 g špinata
100 ml ulja
100 ml sojina umaka
1 kašičica đumbira
1 kašičica vegete
Priprema
1.Povrće očistite, operite i ocijedite. Poriluk i tikvice narežite na tanke rezance, a šampinjone na listiće. Bijeli luk nasjeckajte, mrkvu narežite na rezance i blanširajte.2.Špagete skuhajte (ali ne do kraja) u neposoljenoj vodi, ocijedite ih i ostavite na toplome mjestu.
3.Na zagrijanom ulju u dubokoj tavi ili voku kratko popecite bijeli luk i mrkvu pa ih istresite na špagete.
4.U istu posudu dodajte malo ulja, popecite poriluk i tikvice pa ih također istresite na špagete. Postupak ponovite sa špinatom i šampinjonima.
5.Na kraju dodajte đumbir, sojin umak i vegetu, promiješajte pa vratite u posudu ili vok.
Prije toga pripremljeno povrće i špagete lagano izmiješajte i kratko zagrijte.
Posluživanje
Ovo jelo možete obogatiti popečenom piletinom narezanom na rezance.Savjet
Pripremajući ovo jelo pripazite da se povrće ne prekuha, a sasvim mlad špinat ne trebate usitnjavati.Mala tajna
Povrće se reže na tanke dijelove (rezance i listiće) te je termička obrada kratka.(coolinarika.com)
Nema komentara:
Objavi komentar