subota, 26. prosinca 2015.

DRAGE DOMAĆICE DONOSIMO VAM RECEPT ZA FENOMENALAN DOMAĆI KOLAČ OD JABUKE I KOKOSA


Kokos i jabuke nisu uobičajena kombinacija. No, da se slažu savršeno, dokazat će vam upravo ovaj kolač. Ako i niste veliki ljubitelj kokosa, zbog ovog kolača ćete ga zavoljeti. Jabuke, također.


Sastojci za prhko tijesto

300 g glatkog brašna
1 prašak za pecivo
150 g maslaca
70 g šećera
4 žumanca
1 kašika pavlake


Sastojci za fil

džem po želji
4 bjelanjka
100 g kokosovog brašna
150 g šećera
5 jabuka


Priprema

Za prhko tijesto izmiješajte prašak za pecivo s brašnom, a maslac narežite na manje komade pa ga utrljajte u brašno. Dodajte žumance i pavlaku pa sve dobro umijesite.
Dobijeno tijesto podijelite na dva dijela: manji i veći. Veći dio stavite na zamrzavanje, a manji na obično hlađenje.
Jabuke očistite i naribajte pa ih izdinstajte sa 50-ak grama šećera. Bjelanca umutite u snijeg i dodajte preostali šećer i kokos.
Nakon četerdesetak minuta manji dio tijesta rasporedite u kalup, premažite ga džemom, a preko njega rasporedite dinstane jabuke. Snijeg od bjelanaca i kokosa premažite preko jabuka.
Zamrznuti dio tijesta naribajte preko snijega. Kolač pecite na 180⁰C oko 20 minuta.
Ohladite i uživajte u okusu, po mogućnosti u društvu dragih osoba.
Hrana je, kaže izreka, najukusnija kad je dijelite s drugima.


(novovrijeme.ba)

Nema komentara:

Objavi komentar