četvrtak, 31. prosinca 2015.

Domaće karamele

Domaće karamele

Sastojci:

300 gr. šećera

150 ml. korn sirupa (corn syrup)

100 ml. vode može i malo manje

prstohvat soli

1/2  kašike putera

100 gr. sjeckanih oraha

pola praška za pecivo

Priprema:

U šerpu stavite šećer, korn sirup i vodu.Kuhajte na laganoj temperaturi dok se ne počnu stvarat balončići i dok sirup ne počne mjenjat boju (počne dobivat žućkastu boju).

Maknite sa peći pa dodajte puter i mješajte dok se puter ne otopi.
Dodajte sjeckane orahe i prašak za pecivo pa ponovo mješajte.

Manju tepsiju namažite puterom i istresite smjesu.
Pustite da se potpuno ohladi pa isjecite ili izlomite i spremite u kutiju sa poklopcom.Držite karamele u frižideru.



Prijatno!


(tortekolaci.com)

Nema komentara:

Objavi komentar