Sastojci:
2 jaja4 kašike masla (bijni mrs)
2 kašike putera
2 kašike kajmaka (sour cream)
1 šoljica ulja
2 kašike šećera
malo korice limuna
1 vanillin šećer
pola praška za pecivo
brašna po potrebi (oko 700 gr.)
komadići čokolade
Agda:
2 čase šećera3 čase vode
1 vanillin šećer
Priprema:
U posudu stavite sve navedene sastojke osim brašna i čokolade.Izmutite žicom pa dodajte brašno.
Zamjesite fino tijesto pa kidajte komadiće tijesta.
U svaki komadić tijesta utisnite komadić čokolade pa oblikujte hurmašicu.
Redajte u nauljenu tepsiju i pecite na 180 C oko 10 minuta pa pojačajte na 200 C i pecite dok hurmašice ne budu gotove.Skuhajte agdu i tople hurmašice zalite toplom agdom.
Poklopite tepsijom da brže upiju agdu.
Ako su hurmašice po vrhu suhe kašikom nanesite agdu preko njih.
Prijatno!
(tortekolaci.com)
Nema komentara:
Objavi komentar