Pizza džepovi
Sastojci za tijesto:
500 g brašna250 ml toplog mlijeka
50 ml ulja
1 vrećica kvasca
malo soli
Za nadjev:
po želji parizer, suho meso, sir, kečap, origanoPriprema:
Od navedenih sastojaka za tijesto zamijesiti tijesto srednje mekoće.Ostaviti 45 minuta, da odmori!
Parizer, suho meso i sir narezati na kockice! Tijesto podijeliti na 4 loptice.
Na pobrašnjenoj podlozi razvaljati lopticu.
Premazati kečapom, posuti origanom, pa na jedan kraj staviti kockice parizera, suhog mesa i sira. Preklopiti i pritisnuti krajeve!
U tavi zagrijati ulje, pa spustiti pizza “džepove”.
Pržiti sa obje strane, dok ne porumene.
Pržene staviti na papir, da se ocijede od suvišne masnoće!
Poslužiti sa kečapom.
Prijatno!
(tortekolaci.com)
Nema komentara:
Objavi komentar