srijeda, 30. prosinca 2015.

Pileći fileti punjeni sirom i suhim mesom

Pileći fileti punjeni sirom i suhim mesom


Sastojci:


pileći fileti po vašoj želji (zavisi za koliko osoba pripremate)

koliko komada piletine toliko komadića suhog mesa i sira

1 jaje

brašno

prezla

so,biber i vegeta

ulje za prženje

100 ml. vrhnja za kuhanje

malkice brašna ili gustina

Priprema:

Filete tanko isjeć i istuć čekićom.
Filete posut začinima pa malo utrljajte da začini uđu u meso.

Suho meso i sir isjeć na prutiće.
Na piletinu stavit komadić mesa i komadić sira pa smotat.

Ako se bojite da ce se odmota pričvrstite čačkalicom.
Izmutite jaje.

U jedan tanjir stavite brašno, u drugi prezlu.
Ulje stavite da se zagrije.

Rolnice uvaljajte u brašno,a zatim u jaja pa u prezlu.
Smotani kraj stavite na tavu da se zapeče pa onda okrećite da se peče sa svih strana.

Nikako peć na jakoj temperaturi meso ce vam ostat sirovo.
Često okrećite da je jednako ispeče.

Kad su rolnice gotove maknite ih iz ulja.
Ako u tavi imate puno masnoće ocjedite, dodajte vrhnje za kuhanje pomješano sa malkice brašna ili gustina.

Prokuhajte pa istresite preko rolnica


Prijatno!


(tortekolaci.com)

Nema komentara:

Objavi komentar