subota, 13. svibnja 2017.

U VRELU VODU JE SIPALA SODU BIKARBONU I NAMAZALA ISPOD NOSA KADA UJUTRO USTALA USLIJEDIO JE ŠOK



Visok nivo testosterona kod žena može napraviti mnoge nepravilosti tokom menstrualnog ciklusa, kao i veći broj viška dlaka na licu, kao i ostatku tijela. Ova vrsta sindroma se zove poremećaj POLICISTIČNIH JAJNIKA, odnosno PCOS. Ovaj poremećaj, najveći je uzročnik nekotrolisanom rastu dlaka kod žena.

Za razliku od muškaraca koji veoma jednostavno mogu ukloiti dlake, kod žena nije isti slučaj, te je kd njih to mnogo teže.

Međutim, za svaki problem postoji i rješenje, a mi vam ga donosimo u našem tekstu, bitno je samo da pažljivo čitete i pridržavate se svakog upustva.


Ne brinite, postoje laki načini kako da ih se riješite:

Ovo bi trebali uraditi pred spavaje. Naime, uzmite jednu kašiku sode-bikarbone, i pomiješajte je u 200ml prokuhale vode, te ju ostavite da se ohladi. Poslije uzmite pamučnu krpicu, te ostaviteda se malo osuši, kada se osušila, uzmite pamučnu krpicu i nanesite je na područja koja su zahvaćena dlakama. Krpicu privrsite nekako i ostavite tako preko noći da stoji, ujutro je sklonite i nanesite neku kremu koju inače koristite za njegu.

Nakon 2-3 tretmana, vaše dlakice če biti uklonjene, i nećete više morati brinuti o njima.


Ulje koprive/žare

Koristi se još od 17.vijeka za uklanjanje neželejenih dlačica. U 3ml bilnnog ulja stavite 3 kašike sjemena koprive, i ostavite da stoji 2 sedmice. Nkon toga procijedite smjesu, i isipajte u teglu.

Namočite komad vate, nanesite na željeno mjesto, i tako ostavite do 45 minuta, poslije isperite lice mlakom vodom, i blagim sapunom. Tretman ponovite sve dok se dlake ne uklone.

Bijeli luk

Uzeti par čehna sviježeg bijelog luka i iscijediti sok iz njih. Nanesite na kožu 4-5 puta dnevno po 30 minuta svaki dan, kako biste dobili željene rezultate. Poslije nanošenja, isperite lice vodom i sapunom, te nanesite kremu za njegu koju svakodnevno koristite. Postpuak ponavljajte sve dok dlake ne otpadnu.

uspesnazena.com/receptizapet.blogspot.com

Nema komentara:

Objavi komentar