utorak, 30. svibnja 2017.

PROBAJTE NEŠTO SASVIM NOVO - NAPRAVITE KOBASICE OD KROMPIRA


Donosimo vam nevjerovatan novi recept za kobasice od krompira. :D. Kobasice od krompira imaju nevjerovatno poseban ukus i šmek, koji će vas odmah osvojiti. Zavoljet ćete ih jako brzo, osobito vaši klinci. Možete ih spremiti i poslužiti uz mnoga jela, a svima će biri jako zanimljive, a što je najbitnije zbog svog specifičnog šmeka, imat će nevjerovatan okus, gdje sa svakim zalogajem, želite još...



Sastojci
KOBASICE 1.
svježe meso, crveni luk, so, biber, mlj.lovor list, bijeli luk, maslac

KOBASICE 2.
1 Crveni luk, 500 g krompira, 100-120 g mesa, so, biber, 2-3 čehno bijelog luka, mlj.lovorov list, maslac

K0BASICE 3.
Meso, crveni luk, bijeli luk, krompir, so, biber, maslac

KOBASICE 4.
1 kg krompira, 150-200 g mesa, so, biber, 3 glavice c.luka, 1 glavca bijelog luka, mlj.c.pasprika,mslac


KOBASICE 5.
800 g krumpira, 200 g mesa (svinjetina, piletina,teletina...), 150 g svježe slanine, 1 glavica c.luka, 1 žlica kiselog vrhnja, 6 č.češnjaka, sol, papar, mlj.lovorov list, zdrobljena zrna korijandera, sv.crijeva, masnoća
KOBASICE 6.
Crveni luk, gljive, peršinov list, krompir,sol, biber, kopar list ili drugi začin po želji, maslac


Priprema


KOBASICE 1.
Na sitne kockice isjeckati meso i pržiti na ulju da porumeni, te preliti sjeckani u sjecku crveni luk. Dodati so, biber, mljeveni list lovora, te b.luk i formirati kobasice, tako da se ne prepune. Kobasice izbockati iglom i peći u pećnici na 180°C.

KOBASICE 2.
Ribanom luku dodati sitno sjeckani krompir i meso, te so, biber, bjeli luk i mljeveni  lovorov list. Puniti, oblikovati u male kobasice, izbockati ih iglom i kuhati u kipućoj posoljenoj vodi 10-15 minuta. Zatim ih prepržiti u tavi na malo ulja do rumene boje.

KOBASICE 3.
Svježe meso i crveni luk isjeckati i zajedno prepržiti na masnoći, maknuti s vatre i dodati b.luk, so, biber, malo maslaca i krompir kuhan i protisnut u pire. Puniti, oblikovati male kobasice, izbockati ih iglom, te ih peći u pećnici dok porumene.


KOBASICE 4.
Isjeckati krompir i meso, dodati sjeckano ili mljeveno meso, so, biber, mljeveni ili ribani crveni luk, bijeli luk i po želji mlj.crvene paprike- sve sirovo, te puniti kobasice. Voditi računa da ih se ne prepuni, oblikovati kobasice, izbockati ih iglom i kuhati 10-15 min., pa pržiti u tavi ili peći u pećnici na 180°C dok kobasice porumene.

KOBASICE 5.
Ribani krompir, sjeckano.ili mljeveno meso, ribani ili sjeckani luk, kašiku kiselog vrhnja, b. luk, so, biber, mlj.lovorom list i zdrobljena zrna korijandera, sve sirovo pomiješati i puniti kobasice. Oblikovati kobasice, izbockati ih iglom i kuhati u posoljenoj vodi sa par listova lovora 10-15 min. Potom kobasice premazati uljem i peći u pećnici u  podmazanom limu dok kobasice porumene.


KOBASICE 6.
Isjeckati c.luk i gljive, te ih pržiti na ulju, dodati sjeckani peršinov list, so, biber, začine (po originalu ide sjeckani kopar) i mljeveni krompir koji je uz stalno miješanje prepržen na masnoći dok omekša i izgleda poput pirea. Sve dobro izmiješati, puniti, oblikovati male kobasice, izbockati ih i peći u pećnici.

Posluživanje

Voditi obavezno uvijek računa da se kobasice ne prepune smjesom, lagano ih na podlozi - limu,  pritisnuti rukama, te  izbockati iglom da izađe zrak i dalje postupiti po receptu. Kobasice sam punila ručno  originalnim ljevkom, a može se puniti i plastičnom bocom.

receptizabrzaijednostavnajelaa.blogspot.vom

Nema komentara:

Objavi komentar