četvrtak, 25. svibnja 2017.

OVO SJEME 100% VRAĆA FUNKCIJU JETRE I BUBREGA, USPORAVA STARENJE, A PRITOME KONTROLIŠE I DIJABETES



Nevjerovatne sjemenke, koje su jako ljekovite, a pritoem ih možete nabaviti na svakome ćošku. Ove sjemenke vjerovatno biste odmah prepoznali,a  radi se osjemenkama za ptice, kanarince, odnosno birdseed.



Ovo sjeme, sadrži nevjerovatne količine aminokiselina i enzima, korisnih za naše tijelo. Enzim lipaza, nalazu se upravo u vim sjemenka,a, koji je osličan za probavu, a pored toga, razgrađuje masne stanice, koje jako brzo prođu kroz crijeva.

Enzim lipaza također ima vrlo visoku hranjivu vrijednost, a također služi u smanjenju simptoma loše probave i celijakije. Količina proteina koji se nalaze u ovom sjemenu su vrlo lako probavlja i manje štetna za ljudski organizam.


Stručnjaci također kažu da je ova vrsta sjemena sadrži različite vrste biljnih proteina. To super zdravo sjeme je vrlo korisno u usporavanju procesa starenja te zateže kožu.

Može pomoći da regenerišete gušteraču i pomoći vam kontrolisati dijabetes. Enzimi koji se nalaze u ovim sjemenkama su pravi prirodni lijek. Oni su vrlo korisni u smanjenju oticanja unutarnjih organa, kao što su: bubrezi, jetra i gušterača.

Sjemenke su odlične za regulisanja viška tečnosti u organizmu, te su jako djelovtvorne kod hipertenzije.

Može vam pomoći i sa drugim zdravstvenim problemima, kao što su: gastritis, čir na želucu, giht, edem, pretilost, natečen trbuh, celulit itd.Uklanja cirozu povećanjem broja hepatocita u jetri.




POTPOITE PET KAŠIKA SJEMENKI U VODU I OSTAVITE DA PRENOĆI
UJUTRO ISCIJEDITE VODU, TE STAVITE TAKO NATOPLJENE SJEMENKE U BLENDER, DODAJTE MALO VOĆA ILI LIJEKA, UKOLIKO ŽELITE ŠAROLIK MIKS.

Tako pripremljeno mlijeko je vrlo hranjiv i energetski napitak za početak dana i sjajan način da se završi dan. U noćnim satima, morate ga piti kad je toplo.

Izvor: posebnirecepti.info/healthinasecond.com

Nema komentara:

Objavi komentar