subota, 27. svibnja 2017.

KUPATE SE STALNO I PERETE NOGE, ALI OPET MNOGO SMRDE, URADITE OVO I MIRISAT ĆE



Razni mirisi tijela, normalna su stvar, ali to nam ne bi bio problem, kada nam se todešava u nekim normalnim okolostima, no ukoliko nam se to dešava u bilo koje vrijeme, imamo problem.


Svi ti nufgodni mirisi, stvaraju nam neugodnosti kada se nalazimo u društvu, ali i u vlastitoj kući.


Osobe koje su svjesne da imaju jake mirise tijela ponekad izbjegavaju kontakte i smanjuju društvenu interakciju. Iako se neugodan miris tijela čini kao trivijalan problem, posljedice mogu biti vrlo dalekosežne.

Upotrebom raznih mirisa, spriječit ćemo smrad, odnosno kamuflirati je, ali time nećemo i riješiti naš problem.

Prvo što moramo uraditi kada je u pitanju ovaj problem, jeste da našu ličnu higjenu držimo na najvišem nivou.



Noge, pazusi, prsa i međunožje su područja koja su mnogo sklonija neugodnim mirisima jer je tu vlažnost veća, te se na ovim mjestima nevjerovatnom brzinom razvijaju razne bakterije.

Nepravilna prehrana jedan je od uzroka neugodnih tjelesnih mirisa, kao i nedostatak cinka u prehrani. Cink je potreban za detoksikaciju tijela, pa njegov manjak uzrokuje neugodne mirise.

Miris tijela može nastati zbog nekih oboljenja, bolesti bubrega, gljivične infekcije, bolesti jetre i sl.

Ukoliko nemate neka oboljenja koja smo naveli, obavezno u vašu ishranu ubacite cink.


Pokušajte slijediti uravnoteženu prehranu i izbjegavati nezdravu i masnu hranu. Izbjegavajte alkohol, kofein , kumin i bijeli luk.

Nikada nemojte nositi dvaput istu odjeću a da je niste u međuvremenu oprali, posebno ne ljeti. Pazuhe obavezno stalno depilirajte, te uvijek oblačite pmauče čarape, naravno čiste, i mijenjajte ih barem dva puta dnevno.

receptizapet.blogspot.com

Nema komentara:

Objavi komentar