četvrtak, 25. svibnja 2017.

OVO SVAKI DAN JEDEMO ZA RUČAK, A NAJVEĆI JE UZROČNIK MOŽDANOG I SRČANOG UDARA, DIJABETESA...



Zbog svakodnevng užurbanog tempa, nemamo vremena da razmišljamo šta da jedemo, te naši obroci uglavnom se svode na suhu hranu, odnosno fast-food, te razne gazirane i nezdrave sokove. Usljed naše loše ishrane, obolijevamo od razih opasnih bolesti i svakodnevno naš život dovodimo u veliku opasnost.


Veliki unos soli i masti dovodi do začepljenja krvnih sudova,a time i do srčanog i moždanog udara. Pijte vodu i zdrave prirodne sokove.

Nemojte konzumirati razne obojene, neprirodne, gazirane napitke koji su puni štetnih sastojaka. Nema ništa nam slađe uz neki obok nego popiti coca-colu, a nismo niti svijesni koliko je ona nezdrava i koliko ima štetnih sastojaka, kobnih po naše zdravlje i život.


Osim toga, postoje informacije da ovo popularno piće sadrži i male količine kokaina kako bi vam izazvalo ovisnost. Zapitajte se da li vam je bitnije da se trujete štetnim namirnicama ili da budete zdraviji, a time i ljepši, energičniji.

Sigurno većina nas često jede tjesteninu. Ta tjestenina koju kupujemo (makarone, rezanc, špaget...i) je veoma praktična, ali ne i zdrava.

Njima se dodaju razni aditivi i vještačke boje. Osim toga i palmino ulje koje je kancerogeno, velike količine soli i šećera. Stoga je bolje da ako volite tjeteninu da je sami pravite,a ne da koristite ove kupovne.


Pretjerano konzumiranje ovih namirnica može dovesti do zdravstvenih problema. Problema sa kilažom, masnoćom u krvi, a time i do srčanih tegoba, te moždanog udara, koji može biti jako koban po nas.

Izvor: megagiga.info/samopozitivasp.net

Nema komentara:

Objavi komentar