četvrtak, 18. svibnja 2017.

STIŽE NAJEZDA KRPELJOVA, STOGA BUDITE OPREZNI - UKLONITE IH BRZO I JEDNOSTAVNO



Kako se ljeto bliži, priroda budi, imamo veću potrebu otići u neku prirodu na piknik, posjetiti neku šumicu i slično. U cijeloj našoj avanturi često se desi da negdje pokupimo nekog krpelja. Krpelja primjetimo, tek nakon nekoliko dana, kada se on već "zarovio".


U nastavku teksta ćemo vam objasniti kako da se riješite krpeljova ukoliko budete imali problema sa ovim malim napasnicima.

Mnogi savejtuju kako bi trebali na krpelja stavti aceton, kako b ga uklonili, ovo nipošto nemojte raditi.

Jedan od dosta brzih metoda za skidanje krpelja je i taj da ga trebate posuti sa malo soli, i preko staviti mokru vatu. Sačekajte nekih pola sata, i vaš krpelj je ukonjen.

Savjetujemo vam da odete i kod ljekara nakon njihovog ujeda, kako bi ste provjeili da vaš krpelj nije bio nositelj neke zaraze, jer su oni česti prenosnici raznih bolesti.

Ukoliko se odlučite za izlet u prirodu, a nemate neko sredstvo pri ruci proiv insekata, objasnit ćemo vam šta trebate uraditi.


U 200 ml kipuće vode stavite 25 gr klinčića, prokuhajte 15-ak minuta, ohladite i dodajte 2 supene kašikice alkohola

Prije no krenete u prirodu namažite se ovim losionom i budite bez brige. Ukoliko imate kučng ljubimca kojeg vodite u šetnju prirodom, poprskajte i njega.

Ako nemate vremena za pripremu ove otopine, možete koristiti kupovno ulje klinčića, razrijeđeno vodom – nekoliko kapi na litru vode. Miris klinčića ne podnose ni komarci.


Ukoliko se plašite ukloniti se krpelja sami, savjetujemo vam da što prije odete liječniku kako bi vam on pomogao i posavjetovao vas.

uspesnazena.com/atma.hr/kalorijskatablica.com

Nema komentara:

Objavi komentar