petak, 19. svibnja 2017.

RECEPT ZA MASCRAPONE SIR GOTOV ZA SAMO 10 MINUTA :) POGLEDAJTE ...


Vjerujte nam uopšte nije komplikovano šta više jako je jednostavno i nakon prvog pokušaja ćete stalno da pravite ovu poslassticu jer ide uz sve. Bit će kao kremasti sir koji možete koristiti za slana i slatka jela po vašoj želji, ili koristiti uz žitarice smutije sladolede. Nakon ovog recepta nećete davati novac na ovaj sira oD njega cheesecake ćete jako često da pravite. U nastavku ide recept.


Za dvije šoljice sira će vam trebati : dvije šoljice slatkog vrhnj jedna kašika limunovog soka

U jednoj posudi lagano zagrijte slatko vrhnje pokušajte postići da temperatura ne pređe više od 82 stepena celizijusa. Dodajte limunov sok i pustite da se tako krčka na laganoj vatri negdje oko 3 minuta, potom maknite s vatre i ostavite smijesu da se  polako hladi na sobnoj temperaturi . Uzmite cijedilo i pripremite ga za smjesu na sledeći način, cijedilo obložite sa tri sloja gaze i postavite neku posudu ispod cijedila da ne bi prosuli po podu.

Kad se ohladi smijesa izlijte je na cijedilo obloćeno gazama i spustite u posudu ispod tako sve zajedno stavite u frižider i ostavite oko 12 sati da se hladi i da se ocjedi sva preostala tekućina iz smijese. Kad izvadite iz frižidera imate pripremljen mascrapone. Ko bi reko da je tako jednostavno napraviti mascrapone u kući :D

/ jutarnji.hr / restoranstaribunar.com /

Nema komentara:

Objavi komentar