subota, 13. svibnja 2017.

PRELIJEPA VIJEST - MALA ČETVEROGODIŠNJA PETRA POBIJEDILA OPAKU BOLEST



Stiže nam jedna prelijepa vijest, mala Petra je uspjela pobijediti ovu zloćudni bolest, i ponovo je nasmijana i sretna. Mala četvorogodišnja Petra Petrović iz Vladičinog Hana, koja bolovala je od neuroblastoma, vrste karcinoma, ali nakon godinu dana liječenja i konstante borbe , uspjela je pobijediti bolest.


Ova vrsta oboljenja četvrta je po redu kada je u pitanju malignitet koji se javlja kod mlađe djece. Mala Petica, liječena je u Nišu, u Institutu za majku id dijete "Dr. Vukan Čupić".

Petrini roditelji su cijelo vrijeme nastojali da budu pozitivni i optimistični kada je liječenje njihove kćerke bilo u pitanju, što se na kraju ispostavilo dobrim, jer pored tretmana liječnika, roditelji su svojim pozitiivnim stavom također doprinjeli ozdravljenju svoje male kćerkice.


Prije nego je otišla u Beograd, primila je sedam hemoterapija u Nišu.

Mala Petra je još uvek pod terapijama. Kod kuće se najčešće igra sa bratom blizancem – Petrom, ali voli i da šeta parkom i uživa u svom životu.

Ponašanje male Petre, više je nego za pohvalu, ova mala djevojčica je jedan veliki broac, i svi moramo na nju da se ugledamo.


Petrina porodica se također zahvaljuje svima na podršci koji su pružile mnoge osobe prilikom lijecenja njihove kćerkice, a ponajvoše se zahvaljuju ženi koja im je u Beogradu ustupila svoj stan na korisštenje tokom odlaska na terapije.

Nema komentara:

Objavi komentar