četvrtak, 18. svibnja 2017.

DR. DANICA GRUJUČIĆ - NAŠE PODRUČJE OBOLJEVA TRI PUTA VIŠE OD RAKA OD OSTALIH NARODA, NE DAJU NAM DA KAŽEMO PRAVU ISTINU...



Maligne bolesti su u Srbiji gotovo tri puta više prisutne, nego u ostatku  svijeta. Od 100.000 stanovnika registruje se 5.500 oboljelih od različitih vrsta karcinoma, a u svijetu 2.000!

Samo od leukemija smrtnost je od 2002. godine povećana za čak 139 odsto.

Broj oboljelih od karcinoma svake godine raste za dva odsto, a u ostatku svijeta za 0,6 procenata. To je posljedica bombardovanja!


Ovako za „Novosti“ govori profesorka dr Danica Grujičić, jedan od naših najboljih neurohirurga, načelnik Odeljenja neurohirurgije u Kliničkom centru Srbije.

Na posljedice bombardovanja SRJ, 17 godina kasnije, dok stručna javnost, sa izuzetkom prof. dr Slobodana Čikarića, predsjednika Društva Srbije za borbu protiv raka, uglavnom, „zaobilazi“ ovu temu, prof. Grujičić upozorava na društvenim mrežama, u video-prilozima, na javnim tribinama…

Mnoge vaše kolege tvrde da ćute zato što se porast obolevanja od raka u Srbiji ne može direktno dovesti u vezu za bombardovanjem?

Samo starošću populacije i pušenjem se to ne može objasniti.

Šta vas podstiče da sada ukazujete na posledice NATO bombardovanja 1999. godine?

– Načinjena je ogromna šteta životnoj sredini.



  U Srbiji je 1999. godine počinjen ekocid, štetne materije, ne samo osiromašeni uranijum nego i brojni produkti postrojenja hemijske industrije koja su bombardovana otišli su u velikim koncentracijama u vazduh, vodu, zemljište i ušli u lanac ishrane.
Građani Srbije o tome ne znaju ništa, pre svega zato što vlasti do sada nikada nisu o tome govorile. Podaci postoje i neophodno je da građani Srbije znaju kolika i kakva šteta im je nanijeta.
.
Neke vaše kolege, međutim, tvrde da se čitava priča o posljedicama NATO bombardovanja preuveličava, i da se osiromašenog uranijuma koji je tada bačen u Srbiji treba plašiti.

  – To su ljudi koji ne znaju šta je kancerogeneza i kako rak nastaje, pa o tome ne treba ni da pričaju. Šteta je nanijeta u trenutku kada je bilo bombardovanje, to je ono što tvrdimo mi koji se zalažemo za istinu.

Alfa čestice su ušle u naše organizme i šteta je napravljena.



recepti-biljna-apoteka.blogspot.com/novosti/castotadzbine.rs

Nema komentara:

Objavi komentar