subota, 6. svibnja 2017.

VJEČITI PROBLEM - RIJEŠITE SE PERUTI NA POTPUNO PRIRODAN NAČIN BEZ HEMIKALIJA I ŠAMPONA



Vječiti problem svih nas je uvijek ta perut koja nam se u kosi često nađe. Okupamo se, sredimo, ali bez obzira na sve to, naša kosa kao da nije oprana, kako se češljamo sve više vidimo peruti u našok kosi. Naravno, ovaj problem je jako neugodan, jer osobe oko nas mogu pomisliti da smo zapravo neudeni i prljavi, no nažalost ovo je čest problem.

Šamponi protiv peruti mogu biti vrlo učinkoviti, ali ponekad mogu biti i vrlo štetni. Zato je bolje koristiti prirodne načine koji su vrlo djelotvorni i vrlo brzo će ukloniti perut.

Kokosovo ulje - prije pranja kose stavite 3-5 žličica kokosovog ulja i dobro ga utrljajte u tjeme kose. Ostavite ulje da djeluje na vašoj kosi sat vremena, a zatim ga isperite i operite kosu redovnim šamponom.


Maslinovo ulje - pomiješajte dvije kašikice maslinovog i jednu bademovog ulja. Pažljivo nanesite na glavu i dobro utrljajte u tjeme.

Ostavite da djeluje 15 minuta, pa zatim operite kosu. Smjesu možete pripremiti od maslinovog ulja i ružmarina.

U jednu kašikicu maslinovog ulja stavite 10 kapi ulja od ružmarina. Pažljivo ga nanesite na kosu i dobro umasirajte u tjeme i kosu.

Nanesite ovu kremu pred spavanje i ostavite preko noći, a kosu operite tek ujutro.

Jabukovo sirće - pomiješajte 60 ml vode sa 60 ml jabučnog octa, smjesu stavite u bočicu s prskalicom. Zatim poprskajte kosu, zamotajte ručnikom i ostavite 15 minuta do 1 sat. Zatim operite kosu blagim bebi šamponom. Ovaj tretman možete koristiti ne više od dva puta sedmično.

Svježi sok od limuna - ocijedite limun, uzmite 2 kašikice soka, nanesite ga na glavu i umasirajte u tjeme. U čašu vode stavite 1 žlicu soka od limuna i nanesite na kosu, onda ga operite nakon jednu minutu. Za postizanje maksimalnih rezultata možete napraviti ovaj tretman nekoliko puta sedmično.

(bakina-kuhinjica.blogspot.com)

Nema komentara:

Objavi komentar