subota, 13. svibnja 2017.

UZMITE SVAKO JUTRO KURKUMU S VODOM - NEĆETE VJEROVATI ŠTA ĆE SE DESITI S VAŠIM ORGANIZMOM I KOŽOM




Žena iz Velike Britanije odlučila je da sprovede eksperiment i počela je dodavati kurkumu u toplu vodu, koju je pila svako jutro. Već nakon sedam dana primetila je pozitivne promjene: poboljšalo se varenje, očistila se koža lica i jutarnje buđenje je bilo lakše...


Osim činjenice da je kurkuma jedan od najkorisnijih začina, koji jelima daje odličnu aromu i boju, ona takođe prija i organizmu, na taj nacin što poseduje protivupalna, antioksidansna i podmlađujća svojstva.

Glavni sastojak, odgovoran za sve to, jeste kurkumin. Zahvaljujući njemu, voda sa kurkumom je jedan od ljekovitijih napitaka, koga često nazivaju eliksirom zdravlja.

Recept:

  - pola kafene kašike kurkume
  - 1 čaša tople prokuhane vode (možete koristiti toplo mlijeko).

Sipajte kurkumu u čašu sa vodom, i promešajte. Napitak se pije u prvom dijelu dana. Prije, ili posle doručka. Možete dodati prstohvat bibera, da se mješavina dobro apsorbuje. Pijte ovaj napitak 2 sedmice, posle napravite pauzu (2 sedmice).


Još ako u ovaj napitak dodate i malo limuna i meda, to će biti pun pogodak za prevenciju i liječenje!

Pozitivan uticaj na organizam:


  1.  Zdravlje srca. Kurkumin sprečava stvaranje tromba u orgnizmu.
  2.  Poboljšanje varenja. Normalizuje varenje i ubrzava metabolizam.
  3.  Zaštita jetre. Obnavlja oštećene ćelije.
  4. Olakšava simptome artritisa, smanjuje otok i ulbažava bol...
  5.  Prevencija raka. Poznato je da kancer najbolje napreduje u kiselim sredinama, a kurkuma alkalizuje organizam, pa tako štiti vaše zdravlje.
  6.  Pozitivno utiče na zdravlje osoba obolelih od dijabetesa

Važna napomena: IAKO JE KURKUMA PRIRODNI ANTIBIOTIK I ZAISTA NAJBOLJI PRIRODNI ELIKSIR ZDRAVLJA, PRIJE NEGO JE POČNETE KORISTITI, OBAVEZNO SE POSAVJETUJTE SA VAŠIM LJEKAROM.



receptizapet.blogspot.com

Nema komentara:

Objavi komentar