ponedjeljak, 8. svibnja 2017.

SMRŠAJTE LAKO UZ REGULISANJE ISHRANE :)



Gubitak težine je bitka koju je većina nas vodili ili još uvjek vodi neki se bore hranom neki viježbom
ali najbitnije je razumijevanje svog tijela i uticaja hrane na tijelo. Najveći doprinos našoj težini
daje hrana kroz koju dobijamo masnoće i višak kalorija koje ne potrošimo.

Razumijevanjem dobrih i loših kalorija već smo na pola puta da izgubimo višak kilograma :) pravilno smanjenje tijelesne težine dolazi odma nakon zdravih izbora. Odaberite hranu koja će vam pomoći u vašoj namjeri :) Ovo su namirnice koje trebate izbjegavati da bi se riješili suvišnih kilograma ...


1. BIJELI HLJEB
   Mnogi na dijetama se prepuste konzumiranju tosta peciva ili sendviča ali bijeli hljeb u bilo kojem
   obliku je pun šećera i nema nutritivnu vrijednost. Pa zato se preporučuje zamjena bijelog hljeba sa
   hljebom od cijelovitih zrna jer takav hljeb ima nutritivnu vrijednost i zdrav je za organizam.
 
2. NISKA MASNOĆA
   Hrana niske masnoće nije neki zdravi izbor, prema istraživanju iz Cosmopolitan namirnice koje su
   označene kao sa niskim masnoćama posjeduju dodatne količine šećera da bi se pojačao ukus pa    tako da nisu zdrave i nisu preporučljive za dijetu.
 
3. SOKOVI
 Većina sokova sadrži ogromne količine šećera pa ih treba izbjegavatio uopšteno a naročito kad    želite da izgubite kilograme. Zamjenite sokove sa vodom koja nam je neophodna :)
 
4. KOKICE IZ MIKROVALNE
 Kokice mogu biti zdrav obrok ali hemikalije koje se nalaze u vrećici za mikrovalnu mogu da    izazovu probleme sa štitnom žlijezdom, uz to u te kokice se dodaju velike količine soli i maslaca.
 
5. HRANA BEZ ŠEĆERA
   Iako je hrana označena kao bez šećera ona je puna zamjenskih zaslađivača i povećava nivo inzulina    a to nije za pohvalu pa ih treba izbjegavati.
 
6. ČOKOLADICE
 Obično ih uzimamo usput ono da se napunimo energijom međutim one nas pune samo šećerom i    bezvrijednim kalorijama a kroz kratko vrijeme tražimo ponovo da jedemo. Zamjenite ih voćem ili  jogurtom...
 
7. VISOKOKALORIČNI NAPITVI OD KAFE
 Kafa sama po sebi može biti korisna da pokrene metabolizam i pomogne spaliti salo, međutim ako  joj dodate kremu ili šećer ona imate nezdravo piće i dodajte kilograme konzumirajući je , uzimajte samo crnu kafu bez dodataka...
 
8. PICA
 Svi volimo komat vruće pice, ali ona je veoma nezdrava jer sadrži prerađeno meso i rafinirano    brašno puna je kalorija a nema hranjive vrijednosti. Ako baš želite picu onda je napravite sebi sa  zdravim sastojcima :)
 
 


/remedydaily.com / sapro.hr/

Nema komentara:

Objavi komentar